Porkkakerroskakku koristellaan syötävillä kukilla.
Kirsi-Marja Savola
Mari Harjula
Unelmien porkkanakerroskakku
(noin 10 annosta)
3 porkkanaa
yhden appelsiinin raastettu kuori
3 munaa
3 dl ruokosokeria
3 dl jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
1 1/2 tl inkivääriä
3/4 rkl vaniljasokeria
1 1/2 dl auringonkukka- tai rypsiöljyä
Vuoan leivitykseen:
voita tai margariinia
korppujauhoja
Tuorejuustotäyte:
150 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 1/2 dl tomusokeria
1 1/2 tl vaniljasokeria
yhden sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
runsaasti syötäviä tai myrkyttömiä kukkia
Näin valmistat:
1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuori.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen munasokerivaahtoon. Lisää porkkanaraaste, appelsiinin raastettu kuori ja öljy taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtovuokaan (halkaisijaltaan noin 20 cm) ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kakun kypsyyttä cocktail- tai grillitikulla. Kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä.
3. Valmista tuorejuustotäyte. Sekoita pehmentyneen voin joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri sekä sitruunan kuoriraaste ja mehu. Sekoita tasaiseksi.
4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku samaan puhdistettuun irtopohjavuokaan, jossa paistoit sen. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla. Laita alimmainen kakkulevy vuokaan ja levitä päälle kolmasosa täytteestä. Paina päälle toinen kakkulevy ja levitä taas kolmasosa täytteestä. Laita vuokaan kolmas kakkulevy ja levitä loput täytteestä kakun päälle. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi.
5. Siirrä kakku vuoasta tarjoilualustalle. Koristele erilaisilla syötävillä tai myrkyttömillä kukilla.
Valmistusaika: noin 40 min + paistoaika 40 min + tekeytymisaika 2 tuntia
Vaikeustaso: hieman työläs
Hinta: noin 8 e
Viinisuositus: Makea, katkeroinen, sitruksinen ja yrttinen Cocchi Americano, Italia, 16,49 e 0,5 l.
Nam! Porkkakerroskakku koristellaan syötävillä kukilla.
Kirsi-Marja Savola
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2