Tämän smoothien pinaatista saa rautaa!
Kirsi-Marja Savola
Mari Harjula
Goji-mustikka-smoothie (1-2 annosta)
200 g (noin 3 dl) jäisiä mustikoita
¾ dl goji-marjoja
1 ½ dl kookosjuomaa tai cashewjuomaa
½ tl vaniljasokeria
1–2 rkl hamppuproteiinia
Näin valmistat:
1. Mittaa ensin neste ja sitten muut ainekset tehosekoittimeen.
2. Käytä konetta, kunnes marjat ovat hienontuneet ja juoma kuohkeaa.
Valmistusaika: noin 5 minuuttia
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 6 euroa
Goji-mustikkasmoothien ravintoarvoa on parannettu goji-marjoilla ja hampunsiemenillä.
Kirsi-Marja Savola
Lusikoitava kaura- ja vadelmasmoothie (1-2 annosta)
½ banaani
1 lehtikaalin lehti
1 avokado
1 dl mantelijuomaa
200 g (noin 3 dl) jäisiä kotimaisia vadelmia
½ dl jäisiä mustaherukoita
½ dl tuoretta minttua hienonnettuna
2–3 rkl kauraleseitä
2 rkl hunajaa
Lisäksi:
1 kiivi
muutama tuore mansikka
½ dl pistaasipähkinöitä
2 rkl mulberry-marjoja
Näin valmistat:
1. Kuori ja paloittele banaani. Laita banaaniviipaleet pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi.
2. Huuhtele lehtikaali ja poista kova lehtiruoti. Revi pieniksi paloiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret ja paloittele.
3. Mittaa mantelijuoma tehosekoittimeen. Lisää muut raaka-aineet erissä konetta välillä käyttäen. Sammuta kone välillä ja lusikoi seosta pois reunoilta tarvittaessa. Käytä konetta kunnes seos on tasaisen puuromaista.
4. Lusikoi seos tarjoilukulhoihin. Kuori ja paloittele kiivi. Tarjoa smoothien kanssa kiiviviipaleita, mansikoita, pistaasipähkinöitä ja mulberry-marjoja.
Valmistusaika: noin 15 minuuttia + banaanin pakastaminen 30 minuuttia
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 6 euroa
Maailmalta tuttu smoothie bowl eli lusikoitava smoothie maistuu aamupuuron tapaan tai välipalaksi.
Kirsi-Marja Savola
Pinaatti-mango-smoothie (1–2 annosta)
1 iso banaani
¼ mangoa
3 dl kookosjuomaa
1 limetin mehu
70–80 g babypinaattia
½ dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
tilkka hunajaa
ripaus suolaa
Näin valmistat:
1. Kuori ja viipaloi banaani. Laita banaaniviipaleet pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi. Kuori ja paloittele mango.
2. Mittaa kookosjuoma tehosekoittimeen. Halkaise ja purista joukkoon limen mehu. Lisää muut raaka-aineet.
3. Käytä konetta, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa.
Valmistusaika: noin 10 minuuttia + banaanin pakastus 30 minuuttia
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 5 euroa
Lehtivihanneksilla maustettu pinaatti-mangosmoothie makeutetaan pienellä määrällä hedelmää.
Kirsi-Marja Savola
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2