Artikkeli

Koti ja keit­tiö 05/05

Yrtti-juustokeksit

Sekoita jauhot, leivinjauhe, yrttimauste ja juustoraaste keskenään. Nypi joukkoon voi. Lisää muna ja vesi ja sekoita taikina tasaiseksi...

noin 50 kpl

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl yrt­ti­se­koi­tus­ta (esim. Ita­li­an yr­tit)

100 g vah­vaa juus­toa hie­nok­si raas­tet­tu­na (esim. par­me­saa­ni tai pu­na­lei­ma­em­men­tal)

125 g voi­ta

2 mu­naa

2 rkl kyl­mää vet­tä

Voi­te­luun:

1 muna

Pin­nal­le:

yrt­ti­se­koi­tus­ta (esim. Ita­li­an yr­tit)

1. Se­koi­ta jau­hot, lei­vin­jau­he, yrt­ti­maus­te ja juus­to­raas­te kes­ke­nään. Nypi jouk­koon voi. Li­sää muna ja vesi ja se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si.

2. Kau­li tai­ki­na noin 3–4 mm pak­suk­si, suo­ra­kai­teen muo­toi­sek­si le­vyk­si (20 x 40 cm). Jaa levy tai­ki­na­pyö­räl­lä Nos­ta kek­sit las­tan avul­la lei­vin­pa­pe­ril­le pel­lil­le.

3. Voi­te­le kek­sit mu­nal­la ja ri­pot­te­le pin­nal­le hie­man yrt­ti­se­koi­tus­ta. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 8–10 mi­nuut­tia, kun­nes kek­sit saa­vat hie­man vä­riä.