Artikkeli

Vuohenjuusto-täytteinen filee

600 g nau­dan ul­ko- tai si­sä­fi­lee­tä

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1/2 dl sil­put­tu­ja yrt­te­jä

(tim­ja­mia, per­sil­jaa)

100 g vuo­hen­juus­toa

Rus­kis­ta­mi­seen:

2 rkl voi­ta

1. Tee fi­lee­seen viil­to pit­kit­täis­suun­nas­sa. Au­kai­se fi­lee ja pai­ne­le sitä ke­vy­es­ti. Hie­ro li­haan suo­laa, pip­pu­ria ja tuo­rei­ta sil­put­tu­ja yrt­te­jä. Li­sää vii­pa­loi­dut vuo­hen­juus­to­pa­lat.

2. Kää­ri fi­lee tiu­kal­le rul­lal­le ja kiin­ni­tä se cock­tail­ti­kuil­la.

3. Rus­kis­ta rul­lan pin­ta kuu­mal­la pan­nul­la.

4. Paah­da fi­lee­rul­la kyp­säk­si 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa. Li­han ha­lu­tus­ta kyp­syy­sas­tees­ta riip­pu­en noin 10-20 mi­nuut­tia.

5. Pois­ta ti­kut. An­na li­han ve­täy­tyä fo­li­os­sa het­ki en­nen tar­jo­a­mis­ta.

6. Leik­kaa fi­lee­rul­la ohuik­si vii­pa­leik­si ja tar­joa yh­des­sä sa­laa­tin ja pais­tet­tu­jen pe­ru­noi­den kans­sa.

Koti ja keit­tiö 1-2/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ