MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • VIINISUOSITUS SARI SIRÉN • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 1–2/2015
1 iso (500 g) kesäkurpitsa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
ripaus kuivattuja chilihiutaleita
150 g pehmeää vuohenjuustoa
2 dl korppujauhoja
1 muna
¾ dl parmesaanijuustoa
raastettuna
Päälle:
100 g pinjansiemeniä
1. Raasta kesäkurpitsa. Painele kesäkurpitsaraastetta talouspaperilla, jotta ylimääräinen neste imeytyy pois.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
3. Laita vuohenjuusto ja korppujauhot kulhoon. Lisää muna ja anna tekeytyä hetken. Lisää loput raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua hetken.
4. Paahda pinjansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Jäähdytä ja rouhi siemenet.
5. Pyörittele vuohenjuusto-kesäkurpitsaseoksesta pyöryköitä ja kieritä pinjansiemenrouheessa.
6. Paista pannulla voissa tai öljyssä tai uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kypsiä.
Viinisuositus: Kepeän hedelmäinen ja raikas La Petite Perriere Sauvignon 2013, Ranska, 10,90 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2