Artikkeli

MARI HAR­JU­LA  • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • VII­NI­SUO­SI­TUS SARI SIRÉN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK KOTI JA KEIT­TIÖ 1–2/2015 

Vuohenjuusto-kesäkur­pit­sa­pyö­rykät

Vuohenjuusto ja parmesaanijuusto maustavat kesäkur­pit­sa­pyö­rykät, joihin pyöritellään rouheinen pinta pinjan­sie­men­rou­heesta.

1 iso (500 g) ke­sä­kur­pit­sa

1 si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

ri­paus kui­vat­tu­ja chi­li­hiu­ta­lei­ta

150 g peh­me­ää vuo­hen­juus­toa

2 dl korp­pu­jau­ho­ja

1 muna

¾ dl par­me­saa­ni­juus­toa

raas­tet­tu­na

Pääl­le:

100 g pin­jan­sie­me­niä

1. Raas­ta ke­sä­kur­pit­sa. Pai­ne­le ke­sä­kur­pit­sa­raas­tet­ta ta­lous­pa­pe­ril­la, jot­ta yli­mää­räi­nen nes­te imey­tyy pois.

2. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

3. Lai­ta vuo­hen­juus­to ja korp­pu­jau­hot kul­hoon. Li­sää muna ja an­na te­key­tyä het­ken. Li­sää lo­put raa­ka-ai­neet ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. An­na maus­tua het­ken.

4. Paah­da pin­jan­sie­me­niä kui­val­la kuu­mal­la pan­nul­la, kun­nes ne saa­vat hie­man vä­riä. Jääh­dy­tä ja rou­hi sie­me­net.

5. Pyö­rit­te­le vuo­hen­juus­to-kesä­kur­pit­sa­se­ok­ses­ta pyö­ry­köi­tä ja kie­ri­tä pin­jan­sie­men­rou­hees­sa.

6. Pais­ta pan­nul­la vois­sa tai öl­jys­sä tai uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes pyö­ry­kät ovat kyp­siä.

Vii­ni­suo­si­tus: Ke­pe­än he­del­mäi­nen ja rai­kas La Pe­ti­te Per­rie­re Sau­vig­non 2013, Rans­ka, 10,90 e