Koti ja keittiö 11/2010 Katri Schröder
noin 20 palaa
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
Tummaan taikinaan:
3 rkl kuohukermaa
2 rkl kaakaojauhetta
Vihreään taikinaan:
1 limetin raastettu kuori ja
1/2 limetin mehu
2 tl vihreää Matcha-teejauhetta
1. Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kakkuvuoka.
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vaahtoon samalla vatkaten.
3. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja siivilöi kuivat aineet rasva-sokerivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi
varovaisesti nostellen.
4. Tumma taikina: Nosta 1/3 taikinasta erilleen toiseen kulhoon. Kiehauta kerma pienessä kastikekasarissa ja lisää kaakaojauhe. Lisää seos taikinaan.
5. Vihreä taikina: Mausta loppu taikina limettiraasteella. Sekoita limettimehuun teejauhe ja sekoita taikinaan.
6. Levitä kakkuvuoan pohjalle puolet vihreästä taikinasta ja nosta päälle tumma taikina. Levitä päällimmäiseksi vihreä taikinakerros.
7. Paista kakkua 175-asteisessa uunin ala-
tasossa 50–55 minuuttia. Kokeile kypsyyttä
tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu enää taikinaa.
8. Anna kakun jäähtyä ritilällä. Kumoa kakku jäähtyneenä.
Valmistusaika: noin 20 min. + paistoaika noin 50 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2