Teksti Mari Harjula
Kuvausjärjestelyt ja tyyli Milla Kuusinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
Viinisuositukset Sari Sirén
6–8 annosta
Vihreä gazpachokeitto
3 kurkkua
1 sipuli
3–4 valkosipulinkynttä
2 avokadoa
kourallinen basilikanlehtiä
kourallinen mintunlehtiä
kourallinen vesikrassinlehtiä
1 tl suolaa
1 rkl omenaviinietikkaa tai limettimehua
noin 7 dl vettä
Koristeluun:
yrttejä, syötäviä tai myrkyttömiä kukkia
1 kurkku
Näin valmistat gazpachokeiton:
1. Paloittele kurkut. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita kasvikset tehosekoittimeen. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi myös avokadon sisukset tehosekoittimeen.
2. Lisää yrtit, suola ja viini-etikka tai limettimehu ja puolet vedestä. Käytä konetta, kunnes seos on tasaista. Lisää vettä, kunnes keitto on sopivan paksua. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.
3. Leikkaa koristelua varten kurkusta ohuita viipaleita pitkittäin juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Annostele keitto tarjoilukulhoihin ja koristele kurkkuviipaleilla ja yrteillä tai kukilla.
Viinisuositus: Pirteän hedelmäinen, sitruksinen ja yrttinen Muros Antigos 2016, Portugali, 11,90 e.
Katso myös nämä herkulliset keitot:
Linssikeitto vegeillä höystettynä
Välimerellinen kala-äyriäiskeitto
Broileripyörykkä-minestronekeitto
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2