Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/2006

Tyrni-appelsiinikakku

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva ja mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Anna jäähtyä...

(6–8:lle)

3 mu­naa

2 1/2 dl so­ke­ria

150 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

150 g ta­lous­suk­laa­ta

1 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 dl tum­maa kaa­ka­o­jau­het­ta

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1/2 tl suo­laa

Vä­liin:

1 prk (250 g) mas­car­po­nea

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 dl tyr­ni­mar­ja­hyy­te­löä

1 dl to­mu­so­ke­ria

1/2 dl ap­pel­sii­ni­me­hua

3 lii­va­te­leh­teä

(1 rkl sit­rus­li­köö­riä)

Pääl­le:

1 dl kuo­hu­ker­maa

50 g val­ko­suk­laa­ta

1. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Su­la­ta ras­va ja mik­ros­sa tai kat­ti­las­sa ve­si­hau­tees­sa. An­na jääh­tyä.

2. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Se­koi­ta suk­laa­se­os ja kui­vat ai­neet muna-so­ke­ri­vaah­toon.

3. Ku­moa tai­ki­na korp­pu­jau­ho­tet­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan ja pais­ta uu­nin ala­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia. Ko­kei­le kyp­syys ti­kul­la. Jääh­dy­tä kak­ku.

4. Vaah­do­ta ker­ma. Se­koi­ta mas­car­po­ne­juus­to, tyr­ni­mar­ja­hil­lo ja so­ke­ri. Li­sää ker­ma­vaah­to.

5. Peh­men­nä lii­va­te­leh­det kyl­mäs­sä ve­des­sä, pu­ris­ta lii­ka vesi pois ja liu­o­ta ne kie­hu­vaan ap­pel­sii­ni­me­huun. An­na jääh­tyä.

6. Yh­dis­tä lii­va­te­se­os ja ha­lu­tes­sa­si li­köö­ri tyr­ni-ker­ma­se­ok­seen.

7. Hal­kai­se kak­ku kah­tia. Lai­ta toi­nen kak­ku­le­vy ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le. Le­vi­tä pääl­le täy­te ja nos­ta pääl­le toi­nen kak­ku­le­vy.

8. Pei­tä vuo­ka ja pane kak­ku vii­le­ään yön ajak­si.

9. Ir­ro­ta kak­ku vuo­as­ta.

10. Su­la­ta val­ko­suk­laa mik­ros­sa ja va­lu­ta lu­si­kal­la lei­vin­pa­pe­ril­le ohui­ta ku­vi­oi­ta. Jääh­dy­tä suk­laa­ku­vi­ot vii­le­äs­sä ja ko­ris­te­le kak­ku ker­ma­vaah­dol­la ja val­ko­suk­laa­ko­ris­teil­la. Ase­ta tar­jol­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ