Koti ja Keittiö 05/2006
(6–8:lle)
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
150 g voita tai margariinia
150 g taloussuklaata
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
Väliin:
1 prk (250 g) mascarponea
2 dl kuohukermaa
1 dl tyrnimarjahyytelöä
1 dl tomusokeria
1/2 dl appelsiinimehua
3 liivatelehteä
(1 rkl sitruslikööriä)
Päälle:
1 dl kuohukermaa
50 g valkosuklaata
1. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva ja mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Anna jäähtyä.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita suklaaseos ja kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.
3. Kumoa taikina korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jäähdytä kakku.
4. Vaahdota kerma. Sekoita mascarponejuusto, tyrnimarjahillo ja sokeri. Lisää kermavaahto.
5. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä, purista liika vesi pois ja liuota ne kiehuvaan appelsiinimehuun. Anna jäähtyä.
6. Yhdistä liivateseos ja halutessasi likööri tyrni-kermaseokseen.
7. Halkaise kakku kahtia. Laita toinen kakkulevy irtopohjavuoan pohjalle. Levitä päälle täyte ja nosta päälle toinen kakkulevy.
8. Peitä vuoka ja pane kakku viileään yön ajaksi.
9. Irrota kakku vuoasta.
10. Sulata valkosuklaa mikrossa ja valuta lusikalla leivinpaperille ohuita kuvioita. Jäähdytä suklaakuviot viileässä ja koristele kakku kermavaahdolla ja valkosuklaakoristeilla. Aseta tarjolle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2