Koti ja Keittiö 4/08
(Ohje neljälle hengelle)
600 g öljyyn säilöttyä tonnikalaa
2 palaa vaaleaa leipää
1 dl kermaa
3 rkl kalakastiketta
2 rkl sitruunamehua
2 rkl makeaa chilikastiketta
ripaus valkopippuria
1 kananmuna
Kastike:
1 dl ruokaöljyä
3 rkl sitruunanmakuista
valkoviinietikkaa
2 rkl kapriksia
1/3 tuoreesta kurkusta
1 dl silputtuja tuoreita yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa ja
kirveliä
1–2 valkosipulinkynttä
1. Valmista kastike. Kuori kurkku ja poista siemenet. Silppua kurkku, yrtit ja kaprikset. Yhdistä kastikeainekset ja nosta viileään.
2. Poista leipäviipaleista kova kuori ja revi sisus kulhoon. Kaada päälle kerma ja anna leivän turvota noin 5 minuuttia.
3. Yhdistä leipäseokseen valutettu tonnikala ja muhenna rakenne rikki esimerkiksi puuhaarukalla. Lisää loput ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi seokseksi.
3. Nosta kulho peitettynä viileään noin puoleksi tunniksi.
4. Muotoile taikinasta pyöryköitä ja paista miedolla lämmöllä öljyssä, joka puolelta kauniin kullanruskeiksi.
5. Tarjoa kastike tonnikalapyöryköiden kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2