SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 3/2015
4 annosta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsiöljyä
2 tlk (yhteensä 800 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
2 dl kasvislientä
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl kuivattua oreganoa
ripaus kuivattua chiliä
1 tl sokeria
muutama kierros mustapippuria myllystä
1 prk (n. 400 g) keitettyjä papuja suolaliemessä
Päälle:
1 kypsä avokado
4 rkl ranskankermaa
4 rkl raastettua cheddaria
muutama oksa korianteria
Tarjoiluun: nachoja
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä muutama minuutti kattilassa öljyssä. Kaada kattilaan kuoritut tomaatit liemineen ja kasvisliemi.
Lisää mausteet ja valutetut pavut. Kiehauta seos. Peitä kannella ja anna porista keskilämmöllä noin 20 minuuttia.
2. Kuutioi avokado. Annostele valmiin keiton pinnalle avokadoa, ranskankermaa ja juustoraastetta. Viimeistele korianterilla. Tarjoa nachojen kanssa.
Vinkki! Voit korvata mausteet käyttämällä valmista tacomausteseosta.
Viinisuositus: Makean marjainen ja kevyen mausteinen Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico 2013, Italia, 8,19 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2