Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 11/2012

Tomaattileivät ja serranokinkkua

Rapeapintaisiksi paahdetut leivät höystetään meheviksi marinoiduilla tomaateilla ja serrano- tai iberiankinkulla.

6 an­nos­ta

6 vii­pa­let­ta maa­lais­lei­pää

Ma­ri­noi­dut to­maa­tit:

3 kyp­sää to­maat­tia

Ma­ri­na­di:

3–4 rkl olii­vi­öl­jyä

2–3 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

ri­paus so­ke­ria

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Li­säk­si:

6 vii­pa­let­ta ser­ra­no- tai ibe­ri­an­kink­kua

1. Leik­kaa to­maa­tit vii­pa­leik­si. Se­koi­ta etik­ka ja maus­teet öl­jyn jouk­koon. Pyö­räy­tä to­maat­ti­vii­pa­leet va­ro­vas­ti maus­te­se­ok­seen. An­na maus­tua puo­li tun­tia.

2. Paah­da lei­pä­vii­pa­lei­ta 200–225 as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes ne saa­vat vä­riä.

3. Ase­ta to­maat­ti­vii­pa­lei­ta ja kink­ku­sii­vu­ja lei­pien pääl­le. Ko­ris­te­le ba­si­li­kal­la.