Mari Harjula Kuvat Arto Vuohelainen Koti ja keittiö 4/2012
8–10 annosta
250 g tummaa suklaata
175 g voita
2 dl ruokosokeria
4 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¾ dl vahvaa kahvia
Vuoan voiteluun:
margariinia tai voita
Täyte:
2 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
2–3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2–3 rkl konjakkia tai
mantelilikööriä
Koristeluun:
noin 50 g tummaa suklaata
rouhittuna
suklaatäytteisiä pääsiäisrakeita
1. Sulata suklaa vesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa liedellä miedolla lämmöllä.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vaahtoon. Lisää sula suklaa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää erissä taikinaan. Lisää lopuksi kahvi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Jaa seos kahteen voideltuun, noin 20 cm:n irtopohjavuokaan. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon mascarponejuusto, sokerit ja alkoholi.
5. Rouhi suklaa.
6. Laita toinen kakkupohja tarjoiluvadille. Levitä päälle puolet täytteestä ja ripottele sen päälle puolet suklaarouheesta. Nosta toinen kakkupohja päälle, levitä sen päälle loput täytteestä ja ripottele loput suklaarouheesta. Peitä kakku ja anna tekeytyä muutaman tunnin ajan viileässä.
7. Koristele kakku suklaatäytteisillä pääsiäisrakeilla ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2