Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Mari Har­ju­la Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen Koti ja keit­tiö 4/2012

Tiramisu-suklaakakku

Kahvin kera tarjottava täyteläinen suklaakakku mehevöitetään herkullisella tiramisun tyyppisellä täytteellä.

8–10 an­nos­ta

250 g tum­maa suk­laa­ta

175 g voi­ta

2 dl ruo­ko­so­ke­ria

4 mu­naa

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

¾ dl vah­vaa kah­via

Vuo­an voi­te­luun:

mar­ga­rii­nia tai voi­ta

Täy­te:

2 dl vis­pi­ker­maa

250 g mas­car­po­ne­juus­toa

2–3 rkl to­mu­so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2–3 rkl kon­jak­kia tai

man­te­li­li­köö­riä

Ko­ris­te­luun:

noin 50 g tum­maa suk­laa­ta

rou­hit­tu­na

suk­laa­täyt­tei­siä pää­si­äis­ra­kei­ta

1. Su­la­ta suk­laa ve­si­hau­tees­sa tai pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa lie­del­lä mie­dol­la läm­möl­lä.

2. Vaah­do­ta voi ja so­ke­ri. Li­sää mu­nat yk­si­tel­len vaah­toon. Li­sää sula suk­laa. Se­koi­ta jau­hot ja lei­vin­jau­he kes­ke­nään ja li­sää eris­sä tai­ki­naan. Li­sää lo­puk­si kah­vi ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si.

3. Jaa seos kah­teen voi­del­tuun, noin 20 cm:n ir­to­poh­ja­vuo­kaan. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa kes­ki­ta­sol­la noin 30 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

4. Val­mis­ta täy­te. Vaah­do­ta ker­ma. Se­koi­ta vaah­toon mas­car­po­ne­juus­to, so­ke­rit ja al­ko­ho­li.

5. Rou­hi suk­laa.

6. Lai­ta toi­nen kak­ku­poh­ja tar­joi­lu­va­dil­le. Le­vi­tä pääl­le puo­let täyt­tees­tä ja ri­pot­te­le sen pääl­le puo­let suk­laa­rou­hees­ta. Nos­ta toi­nen kak­ku­poh­ja pääl­le, le­vi­tä sen pääl­le lo­put täyt­tees­tä ja ri­pot­te­le lo­put suk­laa­rou­hees­ta. Pei­tä kak­ku ja an­na te­key­tyä muu­ta­man tun­nin ajan vii­le­äs­sä.

7. Ko­ris­te­le kak­ku suk­laa­täyt­tei­sil­lä pää­si­äis­ra­keil­la en­nen tar­joi­lua.

Lue Myös

Helpoin suklaakakku

Rocky road -karkit

Glögipäärynät suklaakakussa

Helpoin suklaakakku

Rocky road -karkit

Glögipäärynät suklaakakussa

Jäädytetty suklaatorttu

Marjainen pavlova

Marjainen tiramisutorttu

Karpalo-appel­sii­ni­ko­la­karkit

Sitrus-rahkatäytteiset pavlova-kuppikakut

Sitruu­na­ma­de­leinet

Karpalo-appel­sii­ni­ko­la­karkit

Sitrus-rahkatäytteiset pavlova-kuppikakut

Sitruu­na­ma­de­leinet

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2