Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vau­sa­vus­ta­ja Jaa­na To­lo­nen

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Texmex-täytteellä lastatut lohkoperunat

Jos pidät nachos supremesta, rakastut lohkoperunoilla tehtyyn versioon. Tässä ohjeeessa lohkoperunat saavat kaverikseen papuja, mutta halutessasi voit vaihtaa ne jauhelihaan.

4 an­nos­ta

Ai­ne­so­sat:

6 kes­ki­ko­kois­ta Ro­sa­mun­da-pe­ru­naa

1 si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl ryp­si­öl­jyä

3 dl kei­tet­ty­jä kid­ney­pa­pu­ja

1 prk (400 g) pa­see­rat­tua to­maat­tia

3 rkl ta­co­maus­tet­ta, esim. San­ta Ma­ria

3 dl raas­tet­tua vin­ta­gec­hed­da­ria

Pääl­le:

hie­non­net­tua ke­vät­si­pu­lia

avo­ka­do­kuu­ti­oi­ta

ko­ri­an­te­ria

rans­kan­ker­maa

sal­saa

Näin val­mis­tat loh­ko­pe­ru­nat:

1. Pese ja loh­ko pe­ru­nat. Lai­ta ne uu­ni­vuo­kaan. Va­lu­ta pääl­le öl­jyä ja maus­ta suo­lal­la. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia. Kään­te­le pe­ru­noi­ta ja jat­ka pais­ta­mis­ta, kun­nes ne ovat kyp­siä (noin 15 min).

2. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Pais­ta ne pan­nul­la öl­jys­sä kyp­sik­si. Li­sää pa­vut, ta­co­maus­te ja pa­see­rat­tu to­maat­ti. An­na kie­hah­taa, las­ke läm­pö kes­ki­läm­möl­le ja an­na po­ris­ta vä­hin­tään 15 mi­nuut­tia vä­lil­lä se­koi­tel­len.

3. Lu­si­koi seos kyp­sil­le pe­ru­na­loh­koil­le. Ri­pot­te­le pääl­le run­saas­ti juus­toa. Lai­ta ta­kai­sin uu­niin noin 5 mi­nuu­tik­si, kun­nes juus­to su­laa.

4. Ri­pot­te­le vuo­kaan hie­non­net­tua ke­vät­si­pu­lia, avo­ka­doa, ko­ri­an­te­ria, rans­kan­ker­maa ja sal­saa.

Lue myös:

Pul­led pork -ho­da­rit ja par­me­saa­ni­pe­ru­nat

Mak­ka­ra­pe­ru­nat

Val­ko­si­pu­li-duc­hes­se­pe­ru­nat