Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvausavustaja Jaana Tolonen
Kuvat Fabian Björk
4 annosta
Ainesosat:
6 keskikokoista Rosamunda-perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
3 dl keitettyjä kidneypapuja
1 prk (400 g) paseerattua tomaattia
3 rkl tacomaustetta, esim. Santa Maria
3 dl raastettua vintagecheddaria
Päälle:
hienonnettua kevätsipulia
avokadokuutioita
korianteria
ranskankermaa
salsaa
Näin valmistat lohkoperunat:
1. Pese ja lohko perunat. Laita ne uunivuokaan. Valuta päälle öljyä ja mausta suolalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kääntele perunoita ja jatka paistamista, kunnes ne ovat kypsiä (noin 15 min).
2. Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne pannulla öljyssä kypsiksi. Lisää pavut, tacomauste ja paseerattu tomaatti. Anna kiehahtaa, laske lämpö keskilämmölle ja anna porista vähintään 15 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Lusikoi seos kypsille perunalohkoille. Ripottele päälle runsaasti juustoa. Laita takaisin uuniin noin 5 minuutiksi, kunnes juusto sulaa.
4. Ripottele vuokaan hienonnettua kevätsipulia, avokadoa, korianteria, ranskankermaa ja salsaa.
Lue myös:
Pulled pork -hodarit ja parmesaaniperunat
Valkosipuli-duchesseperunat
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2