Artikkeli

Täyteläiset suklaaherkut

Suk­laa aa­te­loi lei­von­nai­set ja jäl­ki­ruo­at.

Suk­laa­jäl­ki­ruo­ka hui­pen­taa juh­la-ate­ri­an. Pala iha­nan täy­te­läis­tä suk­laa­kak­kua mais­tuu kah­vin kera.

Help­po­te­koi­sia jäl­ki­ruo­kia ovat mai­to­suk­laa­pan­na­cot­ta ja vii­ku­noi­ta sii­ra­pis­sa ja esp­res­so-val­ko­suk­laa­pan­na­cot­ta.

Kah­den suk­laan va­nuk­kaat maus­te­taan ap­pel­sii­ni­li­köö­ril­lä.

Tee­suk­laa­mous­se saa hie­nos­tu­nut­ta ma­kua Earl Grey –tees­tä ja kah­den suk­laan mous­se tar­jo­taan pu­na­he­ruk­ka­sii­ra­pin kera.

Chili an­taa pot­kua suk­laa­jäl­ki­ruo­il­le. Ko­kei­le esi­mer­kik­si chili-suk­laa­ko­hok­kai­ta, chi­lil­lä maus­tet­tua suk­laa­fon­dant­tia tai chili-suk­laa creme bru­lee­tä.

Vis­ki-val­ko­suk­laa­jää­dyk­keet, mok­ka-suk­laa­jää­dy­ke ja kah­den suk­laan jää­te­lö ovat vii­le­än raik­kai­ta jäl­ki­ruo­kia.

Suk­laa­ki­nus­ki vii­meis­te­lee jää­dyk­keen, vaa­lea suk­laa­kas­ti­ke mar­jat tai he­del­mät.

Mus­ta­he­ruk­ka-suk­laa­mous­se­lei­vok­set ja kir­sik­ka-suk­laa­muf­fi­nit mais­tu­vat kah­vin kera.

Tryf­fe­li­pai ko­ris­tel­laan kir­si­koil­la.

Luu­mu-suk­laa­kak­ku(ku­vas­sa), ti­ra­mi­su-suk­laa­kak­ku ja suk­laa­kak­ku sac­he­rin ta­paan ovat ko­mei­ta ja mauk­kai­ta täy­te­kak­ku­ja.

Sa­met­ti­sen peh­meä kar­pa­lo-val­ko­suk­laa­tort­tu ja mus­ta­he­ruk­ka-suk­laa­mous­se­kak­ku so­pi­vat myös jäl­ki­ruo­ak­si.

MARI HAR­JU­LA

KUVA UL­LA­MAI­JA HÄN­NI­NEN