Suklaa aateloi leivonnaiset ja jälkiruoat.
Suklaajälkiruoka huipentaa juhla-aterian. Pala ihanan täyteläistä suklaakakkua maistuu kahvin kera.
Helppotekoisia jälkiruokia ovat maitosuklaapannacotta ja viikunoita siirapissa ja espresso-valkosuklaapannacotta.
Kahden suklaan vanukkaat maustetaan appelsiiniliköörillä.
Teesuklaamousse saa hienostunutta makua Earl Grey –teestä ja kahden suklaan mousse tarjotaan punaherukkasiirapin kera.
Chili antaa potkua suklaajälkiruoille. Kokeile esimerkiksi chili-suklaakohokkaita, chilillä maustettua suklaafondanttia tai chili-suklaa creme bruleetä.
Viski-valkosuklaajäädykkeet, mokka-suklaajäädyke ja kahden suklaan jäätelö ovat viileän raikkaita jälkiruokia.
Suklaakinuski viimeistelee jäädykkeen, vaalea suklaakastike marjat tai hedelmät.
Mustaherukka-suklaamousseleivokset ja kirsikka-suklaamuffinit maistuvat kahvin kera.
Tryffelipai koristellaan kirsikoilla.
Luumu-suklaakakku(kuvassa), tiramisu-suklaakakku ja suklaakakku sacherin tapaan ovat komeita ja maukkaita täytekakkuja.
Samettisen pehmeä karpalo-valkosuklaatorttu ja mustaherukka-suklaamoussekakku sopivat myös jälkiruoaksi.
MARI HARJULA
KUVA ULLAMAIJA HÄNNINEN
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2