Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvausavustaja Jaana Tolonen
Kuvat Fabian Björk
4 annosta
noin 1/2 pkt (200 g) pakaste-piirakkataikinaa
1 pieni brie tai vastaava juusto (noin 250 g)
Tarjoiluun:
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 dl saksanpähkinöitä
1 dl kuivattuja karpaloita
Voiteluun:
1 muna
1. Kauli sulatettu taikina jauhotetulla pöydällä hieman ohuemmaksi levyksi. Leikkaa levystä reilusti juustoa isompi ympyrä. Laita brie taikinan keskelle. Voitele taikinan reunat kevyesti vatkatulla munalla. Käännä taikinan reunat siististi juuston päälle siten, että juusto peittyy kokonaan.
2. Voitele taikina munalla. Ota ylijääneestä taikinasta halutessasi koristeita juuston pinnalle.
3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes taikina on kypsä ja kauniin ruskea. Anna paketin jäähtyä hetki. Valuta päälle hunajaa. Tarjoa pähkinöiden ja karpaloiden kanssa.
Huom: Juusto on lämpimänä valuvaa, joten nosta se ennen leikkaamista lautaselle ja varaa tarjoiluvälineeksi myös lusikka.
Viinisuositus: Runsaan hedelmäinen ja kevyen tamminen Labouré-Roi Christmas Selection Bourgogne Chardonnay 2015, Ranska, 14,90 e.
Katso myös nämä reseptit:
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2