Artikkeli

Surf & turf -hodari ja varhais­kaa­li­co­leslaw

Tarjoa juhlijoille yöpalaksi surf & turf -hodarit. Täytä sämpylä mausteisella raakamakkaralla ja coleslaw’lla ja taiteile päälle vielä muutama ravunpyrstö.

4 raa­ka­mak­ka­raa, esi­mer­kik­si cho­ri­zoa

4 ho­da­ri­säm­py­lää tai 2 pik­ku­pa­ton­kia

8 rkl var­hais­kaa­li­co­les­law’ta

12 kuo­rit­tua jo­ki­ra­pua

4 rkl val­ko­si­pu­li­ma­jo­nee­sia

4 rkl hie­nok­si raas­tet­tua par­me­saa­nia

ru­co­laa tai ver­so­se­os­ta

1. Val­mis­ta var­hais­kaa­li­co­les­law.

2. Pais­ta mak­ka­rat gril­lis­sä tai pan­nul­la kyp­sik­si. Läm­mi­tä säm­py­lät.

3. Lai­ta säm­py­löil­le co­les­law’ta ja nos­ta pääl­le mak­ka­rat. Li­sää ra­vut. Lu­si­koi pääl­le ma­jo­nee­sia ja ri­pot­te­le par­me­saa­nia. Vii­meis­te­le ru­co­lal­la.

Var­hais­kaa­li­co­les­law

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 ke­sä­si­pu­lia

3 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

1 rkl so­ke­ria

½ tl (sor­mi)suo­laa

¼ tl mus­ta- tai val­ko­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 pie­ni var­hais­kaa­li

2 pien­tä ke­sä­pork­ka­naa

4 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si mah­dol­li­sim­man pie­nek­si sil­puk­si. Vii­pa­loi ke­sä­si­pu­lit var­si­neen.

2. Mit­taa etik­ka ja maus­teet kat­ti­laan. Li­sää si­pu­li­silp­pu ja kie­hau­ta seos.

3. Leik­kaa kaa­li ohuik­si sui­ka­leik­si. Raa­pu­ta pork­ka­nat puh­taik­si ja vii­pa­loi ne ohuik­si pa­loik­si. Yh­dis­tä kaa­li, pork­ka­nat ja etik­ka-si­pu­li­se­os. Va­lu­ta jouk­koon öl­jy ja se­koi­ta hy­vin. An­na maus­tua vii­le­äs­sä vä­hin­tään tun­ti en­nen tar­joi­lua.

Vink­ki: Voit li­sä­tä sa­laat­tiin hie­non­net­tu­ja, tuo­rei­ta yrt­te­jä li­sä­ma­kua an­ta­maan. Sa­laat­tia syn­tyy enem­män kuin ho­da­rei­hin tar­vi­taan, mut­ta ison sat­sin te­ke­mi­nen kan­nat­taa. Lo­put voi tar­jo­ta seu­raa­va­na päi­vä­nä vaik­ka gril­la­tun broi­le­rin tai li­ha­pul­lien kans­sa.

Vii­ni­suo­si­tus: He­del­mäi­nen, yrt­ti­nen ja maus­tei­nen Carm Bran­co 2013, Por­tu­ga­li, 13,50 e