2 lampaan ulkofileetä
suolaa
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
2 rkl silputtua tuoretta minttua
1 rkl silputtua tuoretta timjamia
Suolataikina:
7 dl vehnäjauhoja
100 g karkeaa merisuolaa
1 rkl silputtua tuoretta salviaa
1 muna
2 1/2 dl jäävettä
Voiteluun:
1 muna
1. Valmista ensin suolataikina. Sekoita jauhot, suola ja silputtu salvia. Tee seoksen keskelle kuoppa, riko siihen muna ja lisää vesi. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kääri se muovikelmuun ja anna seistä jääkaapissa 30 minuuttia.
2. Mausta lampaanfileet suolalla ja pippurilla. Silppua valkosipuli hienoksi. Pyörittele lampaanfileet valkosipuli- ja yrttisilpussa.
3. Kauli suolataikina puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi ja leikkaa se neljään osaan. Leikkaa fileet kahteen osaan ja kääri ne taikinaan. Ummista taikinan reunat ja voitele pinta lopuksi munalla. Nosta taikinapaketit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
4. Paista suolataikinoituja fi- leitä 200-asteisessa uunissa noin 15-18 minuuttia. Anna niiden vetäytyä muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua.
Huom! Suolataikinaa tarvitaan vain kypsentämiseen. Se on liian suolaista nautittavaksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2