Teksti Mari Harjula
Kuva Kirsi-Marja Savola
6–8 annosta
Pohja:
200 g kaakaonmakuisia vaniljatäytekeksejä (esim. domino) 75 g voita
Täyte:
400 g maustamatonta jogurttia 4 dl kuohukermaa 3 munaa ¾ dl sokeria 3 tl vaniljasokeria 3 liivatelehteä noin 12 pretzeliä 1 dl valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa ½ tl merisuolaa
Päälle:
6–8 pretzeliä
noin 1 dl tuoreita vadelmia
1. Vuoraa halkaisijaltaan noin 24-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
2. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva, lisää keksimuruihin ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Mausta karamellisoitu maitotiiviste suolalla. Murskaa pretzelit.
4. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
5. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja sokerit. Vatkaa myös kerma vaahdoksi.
6. Sekoita jogurtti keltuais-sokerivaahtoon. Lisää kermavaahto. Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen jäädykemassan joukkoon. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen.
7. Kaada puolet jäädykeseoksesta vuokaan keksipohjan päälle. Lusikoi puolet suolakinuskista jäädykeseoksen päälle ja ripottele puolet pretzelimurskasta vielä sen päälle. Kaada loput jäädykemassasta vuokaan ja levitä tasaiseksi. Valuta loppu suolakinuski raidoituksena kakun päälle ja ripottele loput pretzelit.
8. Peitä kakku kelmulla ja anna jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään.
9. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla marjoilla ja tarjoa heti.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ