Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/2006

Suolaiset cantuccinikorput

Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe ja limetinkuori keskenään. Nypi joukkoon voi...

8 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 tl suo­laa

2 tl lei­vin­jau­het­ta

yh­den li­me­tin raas­tet­tu kuo­ri

200 g voi­ta

4 mu­naa

2 1/2 dl mai­toa

150 g pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

1 1/2 dl mus­tia ki­vet­tö­miä olii­ve­ja

6 au­rin­ko­kui­vat­tua to­maat­tia

1. Se­koi­ta jau­hot, suo­la, lei­vin­jau­he ja li­me­tin­kuo­ri kes­ke­nään. Nypi jouk­koon voi. Li­sää mu­nat yk­si­tel­len ja lo­puk­si mai­to. Se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si.

2. Pai­ne­le tai­ki­naan pis­taa­si­päh­ki­nät, mus­tat olii­vit ja pil­ko­tut au­rin­ko­kui­va­tut to­maa­tit.

3. Jaa tai­ki­na kol­meen osaan ja pyö­rit­te­le ne pit­kik­si tan­goik­si. Lai­ta tan­got lei­vin­pa­pe­ril­le etääl­le toi­sis­taan.

4. Pais­ta tan­ko­ja 175 as­tees­sa 25–30 mi­nuut­tia.

5. Leik­kaa puo­li­kyp­sät tan­got vi­not­tain kol­men sen­tin pak­sui­sik­si vii­pa­leik­si. Ero­ta vii­pa­leet toi­sis­taan ja pais­ta vie­lä noin 15 mi­nuut­tia