Koti ja keittiö 12/2010 Katri Schröder
20–25 kpl
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
3 rkl ruokosokerisiirappia
1 rkl kaakaojauhetta
25 g voita
1. Nosta korkeareunaiseen kattilaan kerma, sokeri, siirappi ja siivilöity kaakaojauhe. Kuumenna ainekset ja sekoita, kunnes sokeri on täysin sulanut.
2. Anna seoksen kiehua kohtalaisella lämmöllä 20–30 minuuttia lieden tehosta riippuen. Toffee on valmista, kun tipautat tipan seosta kylmään veteen ja se jähmettyy kiinteäksi ja voit pyöritellä siitä pallon. Varmimmin oikean koostumuksen saat, kun mittaat seoksen lämpötilan sokerimittarilla, eli kun se on 125 astetta.
3. Sekoita rasva valmiiseen toffeeseen. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun, noin 15 x 20 cm:n pikkuvuokaan ja nosta viileään. Kun toffee jähmettyy, leikkaa se annospaloiksi terävällä veitsellä. Kääri palat sellofaaniin ja säilytä toffeet viileässä.
Valmistusaika: noin 40 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2