Toimittaja Mari Harjula
Kuvaaja Fabian Björk
noin 3 dl valmista hilloa
500 g luumuja
2 rkl sitruunamehua
2 ½ dl hillosokeria
100 g tummaa suklaata (70%)
1. Halkaise luumut, poista kivet ja kuutioi luumun hedelmäliha.
2. Laita sitruunamehu ja luumut kattilaan. Kuumenna höyryävän kuumaksi ja lisää joukkoon sokeri. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois reikäkauhalla.
3. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Rouhi suklaa ja lisää suklaarouhe hieman jäähtyneen hillon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
4. Purkita puhtaisiin purkkeihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään yön yli.
Vinkki! Samaan tapaan voit valmistaa myös suklaa-vadelmahilloa tai suklaa-kirsikkahilloa.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.