Artikkeli

Toi­mit­ta­ja Mari Har­ju­la

Ku­vaa­ja Fa­bi­an Björk

Suklaa-luumuhillo

Tumma suklaa tuo luumuhilloon syvyyttä.

noin 3 dl val­mis­ta hil­loa

500 g luu­mu­ja

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 ½ dl hil­lo­so­ke­ria

100 g tum­maa suk­laa­ta (70%)

1. Hal­kai­se luu­mut, pois­ta ki­vet ja kuu­ti­oi luu­mun he­del­mä­li­ha.

2. Lai­ta sit­ruu­na­me­hu ja luu­mut kat­ti­laan. Kuu­men­na höy­ry­ä­vän kuu­mak­si ja li­sää jouk­koon so­ke­ri. Kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä vä­lil­lä se­koi­tel­len noin 10 mi­nuut­tia. Kuo­ri pin­nal­le muo­dos­tu­va vaah­to pois rei­kä­kau­hal­la.

3. Ota kat­ti­la pois lie­del­tä ja an­na jääh­tyä het­ki. Rou­hi suk­laa ja li­sää suk­laa­rou­he hie­man jääh­ty­neen hil­lon jouk­koon. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

4. Pur­ki­ta puh­tai­siin purk­kei­hin ja an­na te­key­tyä jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään yön yli.

Vink­ki! Sa­maan ta­paan voit val­mis­taa myös suk­laa-va­del­ma­hil­loa tai suk­laa-kir­sik­ka­hil­loa.