Suklaajuustokakun pehmeän browniepohjan päälle levitetään kinuskin, appelsiinin ja vaniljan makuisia suklaakerroksia. Täytteissä on suklaata sen verran runsaasti, että kakku hyytyy leikattavaksi ilman liivatelehtiä. Puhuttavan ihana kakku viimeistellään suolakinuskilla.
Martti Järvi
Teksti Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Kolmen suklaan juustokakku
45 min + hyytyminen 4 t . helppo . 25 e
16 annosta
Pohja:
50 g voita
50 g tummaa suklaata
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 kananmuna
¾ dl fariinisokeria
¾ dl vehnäjauhoja
Tummasuklaatäyte:
200 g tummaa suklaata
200 g kinuskituorejuustoa
1 dl kuohukermaa
Maitosuklaatäyte:
200 g maitosuklaata
200 g appelsiinituorejuustoa
1 dl kuohukermaa
Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
Suolakinuski:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
sormisuolaa
Koristeeksi:
tummaa suklaata, suklaakeksejä, suklaamakeisia, karhunvadelmia
1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi
2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunojen väliin.
3. Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä. Kun suklaa on sulanut voin joukkoon, nosta kattila liedeltä. Lisää kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi.
4. Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kulhossa kevyesti. Kaada joukkoon suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Tasoita pinta.
5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pinta tuntuu kovahkolta. Kakkupohja saa jäädä keskeltä kosteaksi ja pehmeäksi. Jäähdytä pohja.
6. Vatkaa suklaatäytteisiin tulevat kuohukermat yhdessä kuohkeaksi, löysähköksi vaahdoksi, ja jaa kermavaahto tasan kolmeen kulhoon (noin 2 dl kermavaahtoa/täyte).
7. Sulata tumma suklaa mikrossa täydellä teholla 30 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita suklaaseos kinuskituorejuuston joukkoon. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Levitä tummasuklaatäyte suklaakakkupohjan päälle tasaiseksi. Nosta vuoka jääkaappiin siksi ajaksi, kun teet maitosuklaakerroksen.
8. Sulata maitosuklaa mikrossa. Sekoita suklaasula appelsiinituorejuuston joukkoon. Lisää kermavaahto, ja sekoita tasaiseksi. Levitä tumman suklaatäytteen päälle. Nosta vuoka jääkaappiin.
9. Sulata valkosuklaa. Sekoita suklaasulan joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos maitosuklaakerroksen päälle. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin neljäksi tunniksi.
10. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen 8–10 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut kastikemaiseksi. Mausta hyppysellisellä sormisuolaa.
11. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele kakku suklaakekseillä, rouhitulla suklaalla, suklaamakeisilla ja karhunvadelmilla. Valuta kinuskikastiketta kakun reunoille.
Suklaajuustokakun pehmeän browniepohjan päälle levitetään kinuskin, appelsiinin ja vaniljan makuisia suklaakerroksia. Täytteissä on suklaata sen verran runsaasti, että kakku hyytyy leikattavaksi ilman liivatelehtiä. Puhuttavan ihana kakku viimeistellään suolakinuskilla.
Martti Järvi
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2