MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIIA HÄRKÖNEN • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 8/2015
4–6 annosta
noin 8 viipaletta maalaisciabattaa tai muuta maalaisleipää
4–8 ahvenfileetä
öljyä
rouhittua mustapippuria
suolaa
Yrtti-sinappimajoneesi:
2 dl majoneesia
1 ½ rkl dijonin kokojyväsinappia
3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
ripaus sokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria
tilkka sitruuna- tai limemehua
Marinoidut punasipulit:
2 pientä punasipulia
1 ½ rkl sokeria
1 dl punaviinietikkaa
½ tl suolaa
Lisäksi:
rucolaa
1. Valmista ensin marinoidut punasipulit. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kiehauta etikka, sokeri ja suola kattilassa. Lisää joukkoon sipulit ja kääntele hetki. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.
2. Valmista yrtti-sinappimajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
3. Paahda leivät grillissä molemmin puolin. Öljyä ja grillaa ahvenfileet grillissä molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Kokoa sliderit. Levitä leiville maustettua majoneesia, kalapalat ja marinoituja sipulirenkaita. Viimeistele rucolalla.
Viinisuositus: Hapokas, kypsän hedelmäinen ja kevyen mausteinen Terraprima Blanco 2013, Espanja, 12,81 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2