Mari Harjula ja Arto Vuohelainen Koti ja keittiö 1-2/2012
1 pellillinen
3 munaa
1 l maitoa
1 ½ tl suolaa
2 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
500 g perunoita
½ dl öljyä
rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
300–400 g pakastettuja suppilovahveroita
1–2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
150 g salaattijuustoa
hienonnettua ruohosipulia ja timjamia
1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää puolet maidosta, suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito ja sekoita.
2. Kuori ja raasta perunat ja lisää taikinaan. Lisää öljy ja pippuri. Sekoita hyvin. Anna tekeytyä puolisen tuntia.
3. Kuori ja suikaloi punasipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla, kuullota sipuleita hetki. Lisää sienet ja paista muutaman minuutin ajan.
4. Kuutioi salaattijuusto.
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Ripottele päälle sieni-sipuliseos, salaattijuustokuutiot ja yrtit.
6. Paista pannukakkua 200-asteissa uunissa 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä hetken, leikkaa paloiksi ja tarjoa haaleana.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2