Artikkeli

Mari Har­ju­la ja Ar­to Vuo­he­lai­nen Koti ja keit­tiö 1-2/2012

Sieni-perunapannukakku

Ruokaisa perunapannukakku höystetään kotimaisilla suppi­lo­vah­ve­roilla ja salaat­ti­juus­tolla.

1 pel­lil­li­nen

3 mu­naa

1 l mai­toa

1 ½ tl suo­laa

2 dl hii­va­lei­pä­jau­ho­ja

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

500 g pe­ru­noi­ta

½ dl öl­jyä

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Li­säk­si:

300–400 g pa­kas­tet­tu­ja sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

1–2 pu­na­si­pu­lia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl öl­jyä

150 g sa­laat­ti­juus­toa

hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia ja tim­ja­mia

1. Riko mu­nat kul­hoon ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne rik­ki. Li­sää puo­let mai­dos­ta, suo­la ja jau­hot. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Li­sää lop­pu mai­to ja se­koi­ta.

2. Kuo­ri ja raas­ta pe­ru­nat ja li­sää tai­ki­naan. Li­sää öl­jy ja pip­pu­ri. Se­koi­ta hy­vin. An­na te­key­tyä puo­li­sen tun­tia.

3. Kuo­ri ja sui­ka­loi pu­na­si­pu­lit. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la, kuul­lo­ta si­pu­lei­ta het­ki. Li­sää sie­net ja pais­ta muu­ta­man mi­nuu­tin ajan.

4. Kuu­ti­oi sa­laat­ti­juus­to.

5. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le uu­ni­pan­nul­le. Ri­pot­te­le pääl­le sie­ni-si­pu­li­se­os, sa­laat­ti­juus­to­kuu­ti­ot ja yr­tit.

6. Pais­ta pan­nu­kak­kua 200-as­teis­sa uu­nis­sa 30–40 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä het­ken, leik­kaa pa­loik­si ja tar­joa haa­le­a­na.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ