Koti ja keittiö 6-7/2009Kuva: Arto Vuohelainen
(4 – 6 hengelle)
350 g savukalaa, esim. siikaa
2 nektariinia puolikas pieni punasipuli
1/2 sitruunan mehu
sokeria
50 g sokeriherneitä
2 - 3 dl salaattisekoitusta
Kastike:
3 rkl ruokaöljyä
1 rkl viinietikkaa
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 murskattu valkosipulinkynsi
suolaa, rouhittua mustapippuria
1. Perkaa ja paloittele savukala.
2. Pese ja paloittele nektariinit.
3. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Purista sipulien päälle kulhoon sitruunamehu ja mausta ripauksella sokeria.
4. Puolita sokeriherneet ja ryöppää ne nopeasti suolalla maustetussa, kiehuvassa vedessä. Valuta ja jäähdytä.
5. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti.
6. Asettele ainekset laakealle salaattivadille tai lautasille. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
7. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa salaatin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2