Artikkeli

Ruustinnan rahkatorttu

1 dl tum­maa so­ke­ria

200 g voi­ta

2 rkl rah­kaa

1 tl lei­vin­jau­het­ta

4 dl jau­ho­ja

500 g rah­kaa (- 2rkl)

50 g voi­ta su­la­tet­tu­na

1,5 dl so­ke­ria

2 mu­naa

20 li­o­tet­tua ap­ri­koo­sia

2 tl luon­non­va­nil­jaa tai va­nil­ja­so­ke­ria

Pääl­le: hu­na­jaa tai vaa­le­aa sii­rap­pia ja ka­ne­lia

1. Vaah­do­ta so­ke­ri ja voi. Se­koi­ta jouk­koon 2 ruo­ka­lu­si­kal­lis­ta rah­kaa ja jau­hot, joi­hin lei­vin­jau­he on se­koi­tet­tu.

2. Vuo­raa pais­tos­vuo­ka (27 cm) lei­vin­pa­pe­ril­la ja ta­pu­ta tai­ki­na le­vyk­si vuo­an poh­jal­le ja hiu­kan reu­noil­le. An­na jäh­met­tyä 5 mi­nuut­tia jää­kaa­pis­sa. Pane kui­va­tut ap­ri­koo­sit li­ko­a­maan haa­le­aan ve­teen.

3. Kyt­ke uu­ni 175-as­tei­sek­si ja pais­ta poh­jaa 7 mi­nuut­tia eli kun­nes pin­ta al­kaa saa­da aa­vis­tuk­sen vä­riä.

4. Va­lu­ta hiu­kan peh­men­neet ap­ri­koo­sit ja pil­ko rah­kan jouk­koon. Se­koi­ta mu­kaan mu­nat, so­ke­ri ja su­la­tet­tu voi. Maus­ta täy­te va­nil­jal­la ja kaa­da esi­kyp­sen­ne­tyn poh­jan pääl­le vuo­kaan. Va­lu­ta pääl­le hiu­kan sii­rap­pia tai hu­na­jaa ja ka­ne­lia. Kyp­sen­nä puo­li­sen tun­tia eli kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt ja saa­nut re­he­vän vä­rin.

Koti ja keit­tiö 4/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ