Koti ja keittiö 6-7/2011 MARI HARJULA | KUVA ULLAMAIJA HÄNNINEN
8–10 annosta
75 g voita
3/4 dl fariinisokeria
1 rkl hunajaa
1 rosmariininoksa
1 rkl sitruunamehua
400 g raparperia
Taikina:
150 g voita tai margariinia
2 dl ruokokidesokeria
2 munaa
yhden sitruunan raastettu kuori
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
(ripaus kardemummaa)
Tarjoiluun:
2 dl vispikermaa
1–2 rkl cointreau-likööriä
1. Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon fariinisokeri, hunaja ja hienonnettu rosmariini sekä sitruunamehu. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paloittele raparperinvarret ja asettele raparperinpalat rasva-sokeriseoksen päälle.
2. Valmista taikina. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää raastettu sitruunankuori. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vähitellen. Lusikoi taikina uunivuokaan raparperitäytteen päälle.
3. Paista uunissa 200 asteessa noin 30–40 minuuttia.
4. Anna hetken jäähtyä ja kumoa.
5. Vaahdota kerma ja mausta liköörillä. Tarjoa kakun kera.
Valmistusaika: noin 30 min. + paistoaika 30–40 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2