MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • VIINISUOSITUS SARI SIRÉN • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 1–2/2015
4–6 annosta
Riistapyörykät:
500 g hirven- tai poronjauhelihaa
100 g pekonia
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
150 g ranskankermaa
½ dl korppujauhoja
1 muna
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 ½ rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 ½ rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Sienilisäke:
1 rasia ruskeita herkkusieniä
1 valkosipulinkynsi
hienonnettuna
3 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl tuoretta ruohosipulia
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
Polentamuusi:
250 g (noin 3 dl) polentaryynejä
2 valkosipulinkynttä
1 l vettä
3 rkl kasvisfondia
2 dl ruokakermaa
50 g voita
2 dl raastettua parmesaania tai pecorinoa
1–2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Valmista lihapyörykät. Hienonna pekonit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita ranskankerma ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota hetken, lisää muna ja kaikki muut raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.
2. Pyörittele massasta noin 35 pyörykkää. Laita pyörykät pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
3. Valmista sienilisäke. Puhdista sienet. Halkaise sienet tai leikkaa ne neljään osaan koon mukaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy ja voi pannulla ja paista sieniä ja valkosipulia muutaman minuutin ajan. Mausta ruohosipulilla, suolalla ja mustapippurilla.
4. Valmista polentamuusi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa vesi, fondi ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon valkosipulit ja polenta vähitellen. Anna kiehua 3–5 minuuttia koko ajan hämmentäen, kunnes polenta on kypsää. Jos muusi tuntuu liian paksulta, lisää tilkka vettä.
5. Ota kattila liedeltä, lisää voi, juustoraaste ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla.
6. Tarjoa riistapyörykät sienilisäkkeen ja valkosipulisen polentamuusin kera.
Viinisuositus: Tumman kirsikkainen ja napakan mausteinen Pèppoli 2011, Italia, 19,98 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2