Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA  • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • VII­NI­SUO­SI­TUS SARI SIRÉN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK KOTI JA KEIT­TIÖ 1–2/2015 

Riistapyörykät, sienilisäke ja polentamuusi

Maukkaat riistapyörykät tarjotaan herkku­sie­ni­li­säkkeen ja valkosipulilla maustetun polentamuusin kera.

4–6 an­nos­ta

Riis­ta­pyö­ry­kät:

500 g hir­ven- tai po­ron­jau­he­li­haa

100 g pe­ko­nia

1 si­pu­li

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

150 g rans­kan­ker­maa

½ dl korp­pu­jau­ho­ja

1 muna

½ tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

1 ½ rkl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa hie­non­net­tu­na

1 ½ rkl tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia hie­non­net­tu­na

Sie­ni­li­sä­ke:

1 ra­sia rus­kei­ta herk­ku­sie­niä

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

hie­non­net­tu­na

3 rkl voi­ta

1 rkl olii­vi­öl­jyä

3 rkl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Po­len­ta­muu­si:

250 g (noin 3 dl) po­len­ta­ryy­ne­jä

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 l vet­tä

3 rkl kas­vis­fon­dia

2 dl ruo­ka­ker­maa

50 g voi­ta

2 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia tai pe­co­ri­noa

1–2 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Val­mis­ta li­ha­pyö­ry­kät. Hie­non­na pe­ko­nit. Kuo­ri ja hie­non­na sipu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Se­koi­ta rans­kan­ker­ma ja korp­pu­jau­hot kul­hos­sa. An­na tur­vo­ta het­ken, li­sää muna ja kaik­ki muut raa­ka-ai­neet ja se­koi­ta ta­sai­sek­si mas­sak­si.

2. Pyö­rit­te­le mas­sas­ta noin 35 pyö­ryk­kää. Lai­ta pyö­ry­kät pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le ja pais­ta uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.

3. Val­mis­ta sie­ni­li­sä­ke. Puh­dis­ta sie­net. Hal­kai­se sie­net tai leik­kaa ne nel­jään osaan koon mu­kaan. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Kuu­men­na öl­jy ja voi pan­nul­la ja pais­ta sie­niä ja val­ko­si­pu­lia muu­ta­man mi­nuu­tin ajan. Maus­ta ruo­ho­si­pu­lil­la, suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la.

4. Val­mis­ta po­len­ta­muu­si. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Mit­taa vesi, fon­di ja ker­ma kat­ti­laan. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja li­sää jouk­koon val­ko­si­pu­lit ja po­len­ta vähi­tel­len. An­na kie­hua 3–5 mi­nuut­tia koko ajan häm­men­tä­en, kun­nes po­len­ta on kyp­sää. Jos muu­si tun­tuu lii­an pak­sul­ta, li­sää tilk­ka vet­tä.

5. Ota kat­ti­la lie­del­tä, li­sää voi, juus­to­raas­te ja per­sil­ja. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

6. Tar­joa riis­ta­pyö­ry­kät sie­ni­li­säk­keen ja val­ko­si­pu­li­sen po­len­ta­muu­sin kera.

Vii­ni­suo­si­tus: Tum­man kir­sik­kai­nen ja na­pa­kan maus­tei­nen Pèppoli 2011, Ita­lia, 19,98 e

Lue Myös

Nyhtökanatacot

Pad Thai eli paistettua nuudelia

Hampurilainen ja juures­rans­ka­laiset

Nyhtökanatacot

Pad Thai eli paistettua nuudelia

Hampurilainen ja juures­rans­ka­laiset

Sitruunainen broilerisalaatti

Makkaraperunat

Pekoninen flatbread

Sorsapaisti ja suppi­lo­vah­ve­ro­hilloke

Peuracarpaccio

Lihapullasub ja romesco-kastike

Sorsapaisti ja suppi­lo­vah­ve­ro­hilloke

Peuracarpaccio

Lihapullasub ja romesco-kastike

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.