Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 12/06

Riisi­jau­ho­kiisseli

Pane kulhoon riisijauhot ja kuuma vesi ja sekoita. Anna seoksen seistä noin 15 minuuttia...

1 dl (50 g) rii­si­jau­ho­ja

3/4 dl kuu­maa vet­tä

1 l ku­lu­tus­mai­toa

1 dl so­ke­ria

1 rkl man­te­li- tai päh­ki­nä­li­köö­riä

1 tl ruu­su­vet­tä ja

1 tl ap­pel­sii­nin­kuk­ka­vet­tä (et­ni­sis­tä myy­mä­löis­tä)

Pääl­le:

esim. pis­taa­se­ja ja man­te­lei­ta rou­hee­na

1. Pane kul­hoon rii­si­jau­hot ja kuu­ma vesi ja se­koi­ta. An­na se­ok­sen seis­tä noin 15 mi­nuut­tia.

2. Kuu­men­na mai­to kie­hu­vak­si ja li­sää kat­ti­laan rii­si­se­os ja so­ke­ri koko ajan puu­las­tal­la sa­maan kier­to­suun­taan se­koit­ta­en.

3. Jat­ka se­koit­ta­mis­ta sa­maan ta­paan noin puo­len tun­nin ajan, kun­nes kiis­se­li on sa­os­tu­nut.

4. Li­sää se­kaan li­köö­ri ja ruu­su- ja ap­pel­sii­nin­kuk­ka­ve­det. Voit myös käyt­tää maus­ta­mi­seen pelk­kää li­köö­riä.

5. Tar­joi­le kiis­se­li kyl­mä­nä pis­taa­si­ja man­te­li­rou­heil­la ko­ris­tel­tu­na.