Teksti Mari Harjula
Kuvausjärjestelyt ja tyyli Milla Kuusinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
1 leipä
4 dl vehnäjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
150 g siemensekoitusta (esim. kurpitsan-, auringonkukan- ja pinjansiemeniä)
1 1/2 suolaa
1/2 tl kuivahiivaa
3 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
Näin valmistat pataleivän:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään, kaada joukkoon vesi ja sekoita puuhaarukalla. Peitä taikina tiukasti tuorekelmulla ja anna kohota 12–18 tuntia.
2. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle, lisää jauhoa myös taikinan päälle ja pyöräytä palloksi. Peitä löyhästi tuorekelmulla ja anna levätä puoli tuntia.
3. Laita kannellinen pata uuniin ja uuni lämpenemään 225 asteeseen.
4. Ota pata uunista ja laita taikinapallo kuumaan pataan. Laita kansi päälle, siirrä pata uuniin ja paista puoli tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä ilman kantta 15 minuuttia.
Katso myös näiden herkullisten leipien ohjeet:
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2