Koti ja keittiö 6-7/2010 KUVA ULLAMAIJA HÄNNINEN
8-10 annosta
4–6 raparperinvartta
3 munaa
3 3/4 dl sokeria
200 g ranskankermaa
225 g voita tai margariinia sulatettuna
puolen appelsiinin raastettu kuori
puolen sitruunan raastettu kuori
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
mantelilastuja
Päälle:
tomusokeria
1. Paloittele raparperit, kuori paksut raparperinvarret tarvittaessa.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu rasva erissä. Lisää ranskankerma.
3. Lisää taikinaan sitrushedelmien kuoret. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
4. Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Painele raparperipalat taikinan päälle. Ripottele päälle mantelilastuja ja paista piirasta uunissa 175 asteessa noin 1 tunti. Anna jäähtyä hetken, koristele tomusokerilla ja tarjoa.
Vinkki! Voit tarjota lisäkkeenä vaniljalla maustettua kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.
Valmistusaika: noin 20 min + paistoaika 1 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2