(4 pitkoa)
5 dl maitoa
50 g hiivaa
3 dl sokeria
3 munaa
150 g voita tai margariinia
noin 1 kg vehnäjauhoja
Täyte:
12 omenaa
4 dl rusinoita
4 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
Voiteluun:
1 muna
1. Valmista ensin täyte. Leikkaa omenat lohkoiksi ja anna maustua rusinoiden ja fariinisokerin sekä kanelin kanssa sen aikaa kun teet pullataikinan.
2. Valmista vehnätaikina: liuota hiiva haaleaan maitoon, lisää sokeri ja munat koko ajan sekoittaen. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaamisen loppupuolella rasva. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna nousta kaksinkertaiseksi.
3. Jaa kohonnut taikina neljään osaan ja kauli suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä keskelle omena-rusinaseos. Leikkaa taikinalevyn reunaan “hapsut” ja taita hapsulevyt limittäin täytteen päälle.
4. Voitele kohonneet pitkot ja paista 225-asteisessa uunissa noin 30 min.
Koti ja keittiö 10/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2