Artikkeli

Ranskalainen omenapitko

Valmista ensin täyte. Leikkaa omenat lohkoiksi ja anna maustua rusinoiden ja fariinisokerin sekä kanelin kanssa sen aikaa kun teet pullataikinan...

(4 pit­koa)

5 dl mai­toa

50 g hii­vaa

3 dl so­ke­ria

3 mu­naa

150 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

noin 1 kg veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

12 ome­naa

4 dl ru­si­noi­ta

4 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 tl ka­ne­lia

Voi­te­luun:

1 muna

1. Val­mis­ta en­sin täy­te. Leik­kaa ome­nat loh­koik­si ja an­na maus­tua ru­si­noi­den ja fa­rii­ni­so­ke­rin sekä ka­ne­lin kans­sa sen ai­kaa kun teet pul­la­tai­ki­nan.

2. Val­mis­ta veh­nä­tai­ki­na: liu­o­ta hii­va haa­le­aan mai­toon, li­sää so­ke­ri ja mu­nat koko ajan se­koit­ta­en. Li­sää jau­hot vä­hi­tel­len ja vai­vaa­mi­sen lop­pu­puo­lel­la ras­va. Vai­vaa tai­ki­na kim­moi­sak­si ja an­na nous­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

3. Jaa ko­hon­nut tai­ki­na nel­jään osaan ja kau­li suo­ra­kai­teen muo­toi­sik­si le­vyik­si. Le­vi­tä kes­kel­le ome­na-ru­si­na­se­os. Leik­kaa tai­ki­na­le­vyn reu­naan “hap­sut” ja tai­ta hap­su­le­vyt li­mit­täin täyt­teen pääl­le.

4. Voi­te­le ko­hon­neet pit­kot ja pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 min.

Koti ja keit­tiö 10/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ