Artikkeli

Rahka-rusinapiiras

Liota rusinat omenamehussa tai rommissa pehmeiksi. Vaahdota munat ja sokeri...

Rah­ka-ru­si­na­pii­ras

(27 cm:n lä­pi­mit­tai­nen vuo­ka)

Poh­ja:

1 muna

1 dl so­ke­ria

1 dl voi­su­laa

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

Täy­te:

2 dl ker­ma­vii­liä

200 g rah­kaa

1/2 dl so­ke­ria

1 1/2 dl ru­si­noi­ta

1 dl ome­na­me­hua (tilk­ka rom­mia)

1 muna

1. Li­o­ta ru­si­nat ome­na­me­hus­sa tai rom­mis­sa peh­meik­si.

2. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Li­sää jouk­koon voi­su­la. Yh­dis­tä veh­nä­jau­hot, lei­vin­jau­he ja kau­ra­hiu­ta­leet mu­na­vaah­toon. Ta­put­te­le tai­ki­na 27 cm:n lä­pi­mit­tai­seen vuo­kaan, myös reu­noil­le.

3. Se­koi­ta täyt­teen ai­nek­set kes­ke­nään ja le­vi­tä seos vuo­kaan. Kyp­sen­nä pais­tos­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 40 mi­nuut­tia uu­nin kes­ki­o­sas­sa.

Koti ja keit­tiö 3/2003

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ