Hanna Linnakko
Sanna Kekäläinen
noin 8 palaa
½ pkt (200 g) valmista piparkakkutaikinaa
Täyte:
2 pienehköä päärynää
noin 3 rkl paistonkestävää omena-kanelimarmeladia, esimerkiksi Dronningholm-tähtitorttu
½ dl sokeria
noin 2 rkl voita
1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kauli sulatettu taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi levyksi. Nosta voideltuun valurautapannuun (Ø noin 24 cm). Nosta pannuun reilu pala leivinpaperia ja laita painoksi kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa 15 minuuttia.
2. Leikkaa päärynät viipaleiksi. Asettele pannuun. Lämmitä marmeladia hetki mikrossa, niin saat siitä hieman juoksevampaa. Levitä marmeladia päärynöille. Nosta päälle voita pieninä nokareina. Ripottele päärynöiden pinnalle sokeria ja pähkinärouhetta.
3. Jatka paistamista noin kahdeksan minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Viimeistele halutessasi tomusokerilla.
Valmistusaika: 20 min + 25 min
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 11 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2