Koti ja Keittiö 03/07
(noin 10 pienehköä röstiä)
500 g edellisenä päivänä kuorineen keitettyjä, jauhoisia perunoita
pieni pala juuriselleriä
1 pieni keltasipuli
50 g pekonia
1 muna
suolaa ja rouhittua
mustapippuria
Paistamiseen:
50 g margariinia
Lisäksi:
1 l vihreää salaattiseosta (esim. rucola-, frisee- ja jäävuorisalaattia)
puolet isosta kurkusta
oliiviöljyä, balsamicoa, suolaa ja
mustapippurirouhetta tarjoiluun
1. Kuori ja raasta perunat, selleri ja sipuli. Pilko pekoni.
2. Pane pannuun tilkka öljyä ja kuullota siinä selleri- ja sipuliraaste pehmeäksi. Lisää loppuvaiheessa pekonipalat ja paista edelleen, kunnes pekoni on rapeaa.
3. Kumoa pekoni-selleri-sipuliseos kulhoon perunaraasteen sekaan. Lisää muna ja mausta seos. Muotoile massasta kostutetuin käsin ohuehkoja röstipihvejä. Paista röstit miedolla lämmöllä pannulla rasvassa molemmin puolin rapeiksi eli noin 10 minuuttia.
4. Valmista salaatti. Huuhdo ja ravista salaatti kuivaksi esim. keittiöpyyhkeen sisässä.
5. Kuori kurkku, halkaise se ja poista sisukset. Lohko kurkku viistoihin paloihin.
6. Yhdistä salaattiseos ja kurkkupalat ja mausta seos suolalla ja pippurirouheella.
7. Tarjoa salaatti röstien seurana. Varaa tarjolle hyvää oliiviöljyä ja balsamicoa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2