Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 4/08

Pekoni-chevretäytteiset uuniperunat

Pistele perunoihin haarukalla reikiä. Pane perunat uunipellille leivinpaperille ja levitä toiseen reunaan pekonisiivut...

(Oh­je nel­jäl­le)

4 isoa uu­ni­pe­ru­naa (esim. Ro­sa­mun­da)

Täy­te:

1 pkt (200 g) peh­me­ää vuo­hen­mai­to­juus­toa

tai muu­ta mau­kas­ta peh­me­ää juus­toa

100 g ohut­ta pe­ko­ni­fi­lee­tä

1/2 dl ruo­ka­ker­maa

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 kel­tu­ai­nen

1. Pis­te­le pe­ru­noi­hin haa­ru­kal­la rei­kiä. Pane pe­ru­nat uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le ja le­vi­tä toi­seen reu­naan pe­ko­ni­sii­vut.

2. Pane pel­ti uu­nin kes­ki­ta­sol­le 200 as­tee­seen ja pais­ta noin 15 mi­nuut­tia tai kun­nes pe­ko­ni on ra­pe­aa.

3. Nos­ta pe­ko­ni­sii­vut uu­nis­ta ta­lous­pa­pe­ril­le va­lu­maan. Pyyh­käi­se lei­vin­pa­pe­ri puh­taak­si sil­le mah­dol­li­ses­ti va­lu­nees­ta ras­vas­ta ja pane pel­ti pe­ru­noi­neen ta­kai­sin uu­niin. Pais­ta vie­lä noin 40 mi­nuut­tia tai kun­nes pe­ru­nat ovat peh­men­neet.

4. Pil­ko sil­lä ai­kaa ra­pe­at pe­ko­ni­sii­vut pie­nik­si, not­kis­ta vuo­hen­mai­to­juus­to ker­mal­la. Li­sää murs­kat­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si, kel­tu­ai­nen ja pil­kot­tu pe­ko­ni.

5. Hal­kai­se kyp­sät uu­ni­pe­ru­nat ja ko­ver­ra si­suk­set lu­si­kal­la sii­vi­lään. Sääs­tä kuo­ret. Pu­ser­ra lu­si­kan avul­la pe­ru­nat sii­vi­län läpi vuo­hen­juus­to- pe­ko­ni­se­ok­seen ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

6. Maus­ta seos suo­lal­la ja rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

7. Täy­tä pe­ru­nan­kuo­ret se­ok­sel­la, nos­ta ne uu­ni­pel­lil­le ja pais­ta uu­nis­sa kes­ki­ta­sol­la 200 as­tees­sa edel­leen noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes pe­ru­na­se­ok­sen pin­ta on saa­nut kau­niin vä­rin.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ