Koti ja Keittiö 4/08
(Ohje neljälle)
4 isoa uuniperunaa (esim. Rosamunda)
Täyte:
1 pkt (200 g) pehmeää vuohenmaitojuustoa
tai muuta maukasta pehmeää juustoa
100 g ohutta pekonifileetä
1/2 dl ruokakermaa
1 valkosipulinkynsi
1 keltuainen
1. Pistele perunoihin haarukalla reikiä. Pane perunat uunipellille leivinpaperille ja levitä toiseen reunaan pekonisiivut.
2. Pane pelti uunin keskitasolle 200 asteeseen ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes pekoni on rapeaa.
3. Nosta pekonisiivut uunista talouspaperille valumaan. Pyyhkäise leivinpaperi puhtaaksi sille mahdollisesti valuneesta rasvasta ja pane pelti perunoineen takaisin uuniin. Paista vielä noin 40 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmenneet.
4. Pilko sillä aikaa rapeat pekonisiivut pieniksi, notkista vuohenmaitojuusto kermalla. Lisää murskattu valkosipulinkynsi, keltuainen ja pilkottu pekoni.
5. Halkaise kypsät uuniperunat ja koverra sisukset lusikalla siivilään. Säästä kuoret. Puserra lusikan avulla perunat siivilän läpi vuohenjuusto- pekoniseokseen ja sekoita tasaiseksi.
6. Mausta seos suolalla ja rouhitulla mustapippurilla ja sekoita tasaiseksi.
7. Täytä perunankuoret seoksella, nosta ne uunipellille ja paista uunissa keskitasolla 200 asteessa edelleen noin 20 minuuttia, kunnes perunaseoksen pinta on saanut kauniin värin.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2