1/2 kg porkkanoita
1/2 kg papuja
1 l vettä ryöppäämiseen
Liemi:
3 dl vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
1/2 dl sokeria
1/2 viipaloitua vihreää chiliä
pari oreganon oksaa
2 rkl sinapinsiemeniä
1 rkl viherpippureita
1. Leikkaa porkkanat suikaleiksi ja katko pavuista kannat. Ryöppää kasviksia kiehuvassa vedessä pari minuuttia.
2. Lado kasvikset ja mausteet puhtaisiin lasitölkkeihin. Kiehauta vesi, etikka ja sokeri ja kaada kuuma liemi kasvisten päälle. Sulje tölkit.
3. Säilytä tölkkejä kylmässä. Pikkelssi on valmista noin 3 viikon kuluttua.
Vinkki
Tähän pikkelssiin voi käyttää lähes mitä tahansa kasviksia paprikoista ja kukkakaaleista aina sipuleihin asti.
Koti ja keittiö 9/2002
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ