Artikkeli

Papu-porkka­na­pik­kelssi

1/2 kg pork­ka­noi­ta

1/2 kg pa­pu­ja

1 l vet­tä ryöp­pää­mi­seen

Lie­mi:

3 dl vet­tä

2 dl vä­ki­vii­na­e­tik­kaa

1/2 dl so­ke­ria

1/2 vii­pa­loi­tua vih­re­ää chi­liä

pari ore­ga­non ok­saa

2 rkl si­na­pin­sie­me­niä

1 rkl vi­her­pip­pu­rei­ta

1. Leik­kaa pork­ka­nat sui­ka­leik­si ja kat­ko pa­vuis­ta kan­nat. Ryöp­pää kas­vik­sia kie­hu­vas­sa ve­des­sä pari mi­nuut­tia.

2. Lado kas­vik­set ja maus­teet puh­tai­siin la­si­tölk­kei­hin. Kie­hau­ta vesi, etik­ka ja so­ke­ri ja kaa­da kuu­ma lie­mi kas­vis­ten pääl­le. Sul­je töl­kit.

3. Säi­ly­tä tölk­ke­jä kyl­mäs­sä. Pik­kels­si on val­mis­ta noin 3 vii­kon ku­lut­tua.

Vink­ki

Tä­hän pik­kels­siin voi käyt­tää lä­hes mitä ta­han­sa kas­vik­sia pap­ri­kois­ta ja kuk­ka­kaa­leis­ta ai­na si­pu­lei­hin as­ti.

Koti ja keit­tiö 9/2002