Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Fabian Björk
4 annosta
500 g kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 prk (yht. 800 g) tomaatteja
noin 2 dl kasvislientä
2 tl punaviinietikkaa
2 tl sokeria
2 paksua viipaletta leipää
1 tuuhea ruukku basilikaa
200 g vuohenjuustoa isosta pötköstä
suolaa, mustapippuria myllystä
1. Levitä tomaatit uunipellille. Paahda 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää purkkitomaatit ja kasvisliemi. Anna porista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Huomaa, että kasvislientä kannattaa ensin lisätä vähemmän, sillä sen määrä riippuu tomaattien vetisyydestä. Lisää loppu kasvisliemi vasta soseutuksen jälkeen.
3. Lisää kattilaan paahdetut tomaatit. Kiehauta. Mausta etikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Soseuta sauvasekoittimella.
4. Lisää kuutioitu leipä ja basilika. Murustele keittoon vuohenjuusto.
Viinisuositus:
Punamarjainen jamausteinen Vernaiolo Chianti 2015, Italia, 11,98 e.
Katso myös nämä reseptit:
Omenainen maa-artisokkakeitto
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2