Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Pappa al pomodoro – leivällä suurustettu tomaattikeitto

Perinteinen tomaattikeitto on maukas ruoka. Tässä ohjeessa päivän vanha leipä saostaa keiton ja vuohenjuusto tuo lisää ruokaisuutta.

4 an­nos­ta

500 g kir­sik­ka­to­maat­te­ja

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 prk (yht. 800 g) to­maat­te­ja

noin 2 dl kas­vis­lien­tä

2 tl pu­na­vii­nie­tik­kaa

2 tl so­ke­ria

2 pak­sua vii­pa­let­ta lei­pää

1 tuu­hea ruuk­ku ba­si­li­kaa

200 g vuo­hen­juus­toa isos­ta pöt­kös­tä

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Le­vi­tä to­maa­tit uu­ni­pel­lil­le. Paah­da 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 20 mi­nuut­tia.

2. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lit. Kuul­lo­ta nii­tä öl­jys­sä kat­ti­las­sa muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää purk­ki­to­maa­tit ja kas­vis­lie­mi. An­na po­ris­ta mie­dol­la läm­möl­lä noin 15 mi­nuut­tia. Huo­maa, et­tä kas­vis­lien­tä kan­nat­taa en­sin li­sä­tä vä­hem­män, sil­lä sen mää­rä riip­puu to­maat­tien ve­ti­syy­des­tä. Li­sää lop­pu kas­vis­lie­mi vas­ta so­seu­tuk­sen jäl­keen.

3. Li­sää kat­ti­laan paah­de­tut to­maa­tit. Kie­hau­ta. Maus­ta eti­kal­la, so­ke­ril­la, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la.

4. Li­sää kuu­ti­oi­tu lei­pä ja ba­si­li­ka. Mu­rus­te­le keit­toon vuo­hen­juus­to.

Vii­ni­suo­si­tus:

Pu­na­mar­jai­nen ja­maus­tei­nen Ver­nai­o­lo Chi­an­ti 2015, Ita­lia, 11,98 e.

Kat­so myös nämä re­sep­tit:

Ome­nai­nen maa-ar­ti­sok­ka­keit­to

Feta-pu­na­juu­ri­keit­to

Koo­kos-lins­si­keit­to ja chi­lib­roi­le­ria