MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 4/2014
1 juusto, 2–4 annosta
1 l täysmaitoa
ripaus suolaa
½ rkl sitruunan tai limen mehua
1. Mittaa maito ja suola kattilaan ja kiehauta.
2. Lisää sitruunamehu. Vähennä lämpöä ja keitä seosta 5–10 minuuttia, kunnes se juoksettuu. (Maito juoksettuu kun juustomassa ja hera erottuvat toisistaan.)
3. Nostele juustomassa reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun siivilään. Kääntele sideharso juuston päälle tiiviisti, ja puristele ylimääräinen neste pois. Laita päälle paino ja anna valua parin tunnin ajan.
4. Kumoa juusto säilytys- tai tarjoiluastiaan. Säilytä viileässä.
VINKKI!
Juustojen valmistuksessa syntyvän heran voi käyttää sämpylä- ja leipätaikinoiden nesteenä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2