Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

Paista burgeri aussityyliin

Austra­li­a­lai­sittain tehdyssä burgerissa on kaikkea paljon: pihvi, cheddaria, pekonia, kananmunaa sekä ananasta ja punajuurta.

Bur­ge­ri Aust­ra­li­an tyy­liin

40 min • hel­poh­ko • noin 20 e

4 an­nos­ta

Jau­he­li­ha­pih­vit:

600 g pih­vi­kar­jan pais­ti­jau­he­li­haa

suo­laa, pip­pu­ria

Li­säk­si:

4 vii­pa­let­ta ched­da­ria

4 vii­pa­let­ta pe­ko­nia

4 ka­nan­mu­naa

4 ana­nas­vii­pa­let­ta

4 rkl chi­li­ma­jo­nee­sia

8 vii­pa­let­ta etik­ka­pu­na­juur­ta

4 säm­py­lää

Pais­ta­mi­seen:

ryp­si­öl­jyä

1. Maus­ta jau­he­li­ha suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta nel­jä pih­viä. Pais­ta ne pan­nul­la tai gril­lin pa­ri­la­ta­sol­la kyp­sik­si. Nos­ta pih­vien pääl­le juus­toa läm­pe­ne­mään.

2. Pais­ta pe­ko­ni ja lai­ta se ta­lous­pa­pe­ril­le va­lu­maan.

3. Pais­ta ka­nan­mu­nat pan­nul­la tai gril­lin pa­ri­la­ta­sol­la ha­lu­a­maa­si kyp­syy­teen.

4. Gril­laa ana­nak­siin väri pin­taan. Gril­laa säm­py­lät. Si­pai­se säm­py­löi­den leik­kaus­pin­noil­le ma­jo­nee­sia.

5. Ko­koa ham­pu­ri­lai­set. Nos­ta säm­py­lä­poh­jil­le pih­vit, pe­ko­ni, pais­te­tut ka­nan­mu­nat, ana­nas ja pu­na­juu­ret. Nos­ta kan­net pääl­le.

Photography: Reetta Pasanen