Koti ja Keittiö 11/06
1–2 sipulia
4–5 tomaattia (400 g)
500 g perunoita (jauhoista lajiketta)
2 rkl öljyä
1/4 tl kuivattua chilirouhetta
150 g paahdettuja suolapähkinöitä
1 l vettä
2 kanaliemikuutiota tai vastaava määrä fondia
ripaus jauhettua inkivääriä
suolaa
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kalttaa tomaatit, poista kanta ja siemenet ja paloittele tomaatin malto. Kuori ja kuutioi perunat.
2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää hienonnettu sipuli ja chilirouhe ja kuullota muutama minuutti. Lisää tomaatit, perunakuutiot, suolapähkinät, vesi ja liemikuutiot tai fondi ja keitä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Siirrä kattila pois liedeltä ja soseuta keitto suoraan kattilassa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
3. Siirrä keitto takaisin liedelle, kuumenna ja mausta lopuksi inkiväärillä. Jos haluat täysin sileää keittoa, siivilöi keitto soseutuksen jälkeen.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2