KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANEN
16–20 annosta
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia
1 kananmuna
ripaus suolaa
1 dl vettä
2 tl öljyä
Täyte:
4 dl karviaisia
2–3 omenaa
2 dl cashewpähkinöitä
1 ½ dl korppujauhoja
1 ½ dl sokeria
1 dl rusinoita
Lisäksi:
50 g voita tai margariinia
½ dl mannaryynejä
Koristeluun:
Tomusokeria
1. Sekoita kaikki taikinan ainekset tasaiseksi. Muotoile taikinasta pallo, sivele taikinan pintaan öljy ja kääri kelmuun. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä puolisen tuntia.
2. Valmista täyte. Perkaa karviaiset, ja kuori ja pilko omena pieniksi paloiksi. Murskaa pähkinät rouheeksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa keskenään.
3. Kauli taikinasta puhtaan leivinliinan päällä hyvin ohut, kooltaan noin 40 x 70 -senttinen suorakaiteenmuotoinen levy. Auta käsillä levittämällä taikinaa reunoista. Sulata rasva ja sivele siitä puolet taikinalevylle. Ripottele päälle mannaryynit tasaisesti.
4. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle, kuitenkin niin, että osa toisesta pitkästä reunasta jää tyhjäksi. Aloita rullaaminen täytepuolelta leivinliinaa apuna käyttäen. Paina tyhjä saumapinta tiiviisti umpeen. Leikkaa rulla kahtia. Nosta rullan puolikkaat saumat alaspäin leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
5. Paista rullia 200-asteisen uunin keskitasossa 20 minuuttia. Nosta rullat uunista ja voitele pinnat lopulla rasvalla. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä. Siivilöi pinnalle tomusokeria koristeeksi ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2