Teksti Mari Harjula
Tyyli Milla Kuusinen
Kuva Kirsi-Marja Savola
Viinisuositukset Sari Sirén
6–8 annosta
Paahdettu kasvissalaatti ja gremolatakastike
1 kg erilaisia juureksia ja kasviksia (esim. kelta- ja punajuuria, raitajuuria, porkkanoita, punasipulia, bataattia)
merisuolahiutaleita
oliiviöljyä
3–4 nektariinia
noin 2 l pinaatin- ja mangoldinlehtiä (tai muita salaatinlehtiä)
Gremolatakastike:
6–8 valkosipulinkynttä
2 sitruunaa raastettuna
1 limetti raastettuna
2 ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna
noin 1 1/2 dl oliiviöljyä
Koristeluun:
syötäviä kukkia
Näin valmistat:
1. Kuori ja lohko tai paloittele kasvikset. Laita ne uunipellille leivinpaperille. Pirskottele päälle suolaa ja oliiviöljyä. Paahda uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.
2. Halkaise nektariinit, poista kivet ja lohko ne. Lisää nektariinit pellille kasvisten päälle ja paahda vielä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ja hedelmät ovat sopivan pehmeitä.
3. Valmista sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Saat kastikkeesta tasaisen, jos sekoitat sen sauvasekoittimella.
4. Laita tarjoiluvadille kerroksittain salaatinlehtiä ja paahdettua kasvis–hedelmäsekoitusta. Viimeistele kastikkeella ja syötävillä kukilla.
Viinisuositus: Puolimakea, runsaan sitruksinen ja hedelmäinen Monistrol Selección Especial Cava Semi Seco, Espanja, 8,99 e.
Katso myös nämä herkulliset salaattireseptit:
Panzanella eli italialainen leipäsalaatti
Yrttinen lohi-sipulisalaatti
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2