Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/07

Norjalaiset lefse-rieskat

Voit kääriä lefse-rieskojen sisään esimerkiksi norjalaista juustoa, kasviksia, leikkeleitä tai graavilohta.

7 dl kei­tet­tyä, kuo­rit­tua ja murs­kat­tua kuu­maa pe­ru­naa

1 dl kah­vi- tai ruo­ka­ker­maa

50 g voi­ta

2 tl suo­laa

2 rkl so­ke­ria

4 1/2–5 dl veh­nä­jau­ho­ja

1. Li­sää mu­hen­ne­tun pe­ru­nan se­kaan ker­ma ja huo­neen­läm­pöi­nen voi, suo­la ja so­ke­ri.

2. An­na jääh­tyä ja nos­ta pei­tet­ty­nä jää­kaap­piin yön ajak­si.

3. Li­sää jau­hot ja vai­vaa tai­ki­na ta­sai­sek­si.

4. Ota tai­ki­nas­ta golf­pal­lon ko­koi­sia pa­lo­ja ja kau­li tai ta­put­te­le ne ohuik­si jau­ho­te­tul­le lei­vin­pa­pe­ril­le.

5. Pais­ta uu­ni­pel­lil­lä 275 as­tees­sa noin 12 mi­nuut­tia.

6. Si­pai­se kyp­sien lef­se-ries­ko­jen pin­taan voi­ta ja kää­ri si­sään esi­mer­kik­si nor­ja­lais­ta juus­toa, kas­vik­sia, leik­ke­lei­tä tai graa­vi­loh­ta.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ