Koti ja Keittiö 04/07
7 dl keitettyä, kuorittua ja murskattua kuumaa perunaa
1 dl kahvi- tai ruokakermaa
50 g voita
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
4 1/2–5 dl vehnäjauhoja
1. Lisää muhennetun perunan sekaan kerma ja huoneenlämpöinen voi, suola ja sokeri.
2. Anna jäähtyä ja nosta peitettynä jääkaappiin yön ajaksi.
3. Lisää jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi.
4. Ota taikinasta golfpallon kokoisia paloja ja kauli tai taputtele ne ohuiksi jauhotetulle leivinpaperille.
5. Paista uunipellillä 275 asteessa noin 12 minuuttia.
6. Sipaise kypsien lefse-rieskojen pintaan voita ja kääri sisään esimerkiksi norjalaista juustoa, kasviksia, leikkeleitä tai graavilohta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2