Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti Tea Hon­ka­sa­lo

Ku­vat Tea Hon­ka­sa­lo, Sari Sal­me­la, Ro­bert Se­ger ja QC Ter­me

Koti ja keit­tiö 11/2015

Nautiskelijan matka Italiaan

Räätälöi itsellesi viinimatka Toscanaan, testaa Milanon makuhermoja kutkuttava ravin­to­la­tar­jonta tai pakene rakkaasi kanssa San Pellegrinon upeaan kylpylään.

FI­REN­ZEN ERI­KOI­SUU­DET

Sota-ajan pe­ru­na fi­ren­ze­läi­nen ruo­ka on hy­vin yk­sin­ker­tais­ta. Jos ra­vin­to­las­sa ti­laa pih­vin, saa lau­ta­sel­leen vain pih­vin. Li­suk­keet, con­tor­ni, on ti­lat­ta­va erik­seen.   Syöm­me il­lal­lis­ta Ris­to­ran­te Buca Ma­ri­os­sa, joka näyt­tää ulos­päin pie­nel­tä, tu­pa­ten täyn­nä ole­val­ta kul­ma­kup­pi­lal­ta. Ul­ko­nä­kö pet­tää, sil­lä si­säl­lä avau­tuu huo­ne toi­sen­sa jäl­keen.

Duomo eli tuomiokirkko on Firenzen maamerkki.

Duomo eli tuomiokirkko on Firenzen maamerkki.

Ja­pa­ni­lais­tu­ris­tin lau­ta­sel­la näen elä­mä­ni suu­rim­man pih­vin. T-luu­pih­vi Bis­tec­ca al­la Fi­o­ren­ti­na pai­naa pari ki­loa. Toi­nen puo­li on peh­me­ää fi­lee­tä ja toi­nen mau­kas­ta ja ras­vai­sem­paa li­haa. Pih­vi suo­si­tel­laan syö­tä­väk­si me­diu­mi­na. Yh­des­tä pih­vis­tä riit­tää 2–4 ruo­kai­li­jal­le, luu pai­naa noin ki­lon. Pih­vin seu­rak­si so­pii la­sil­li­nen pu­na­vii­niä ja vi­her­sa­laat­ti. Mui­ta pai­kal­li­sia herk­ku­ja ovat muun mu­as­sa fri­tee­ra­tut sie­net vas­ta­pu­ris­te­tun sit­ruu­na­me­hun kans­sa.   Tuh­din ruo­an jäl­keen mais­tu­vat can­tuc­ci­ni­kek­sit ja jäl­ki­ruo­ka­vii­ni. Ate­ri­an päät­tää esp­res­so, vaik­ka kel­lo lä­he­ni­si­kin jo puol­ta yö­tä. Il­lal­li­sen jäl­keen nau­ti­taan vie­lä lasi grap­paa.

POIK­KEA GREVE IN CHI­AN­TIS­SA

Tos­ca­nan alu­eel­la on run­saas­ti vie­hät­tä­viä pik­ku­ky­liä. Poik­ke­am­me Greve in Chi­an­tiin, jon­ka idyl­li­sen kes­ku­sau­ki­on lai­dal­la si­jait­see yk­si alu­een van­him­mis­ta li­ha­kau­pois­ta, vuon­na 1806 pe­rus­tet­tu An­ti­ca Ma­cel­le­ria Fa­lor­ni.

Turistien suosimalla Piazzale Michelangelolla seisoo David-patsas. Aukiolta avautuvat huikeat näkymät Firenzeen ja Arno-joelle.

Turistien suosimalla Piazzale Michelangelolla seisoo David-patsas. Aukiolta avautuvat huikeat näkymät Firenzeen ja Arno-joelle.

Kau­pan edes­sä ko­mei­lee val­ta­va kuo­pal­le ku­lu­nut li­ha­tuk­ki ja ovel­la var­ti­oi täy­tet­ty vil­li­si­ka. Kau­pan ka­tos­ta roik­kuu ai­na­kin sata il­ma­kui­vat­tua kink­kua ja tis­keil­lä on tar­jol­la kä­sin­teh­ty­jä mak­ka­roi­ta. Huu­maa­va li­han ja yrt­tien tuok­su täyt­tää il­man. Tuot­teet ovat niin tun­net­tu­ja, et­tä fi­ren­ze­läi­set käy­vät tääl­tä as­ti os­ta­mas­sa li­haa, vaik­ka mat­kaa on rei­lu kol­me­kym­men­tä ki­lo­met­riä. Sik­si Fa­lor­ni on avan­nut hil­jat­tain liik­keen myös Fi­ren­zen kes­kus­taan.

Falornin lihakauppa on perustettu jo vuonna 1806. Yritys kasvattaa itse vapaana laiduntavat sikansa.

Falornin lihakauppa on perustettu jo vuonna 1806. Yritys kasvattaa itse vapaana laiduntavat sikansa.

Au­ki­on lai­dal­la on myös Caf­fe le Log­ge, jos­sa voi naut­tia mais­tu­vaa cap­puc­ci­noa tai puo­len­päi­vän jäl­keen esp­res­soa. Ita­li­a­lai­set ei­vät juo mai­to­kah­via kuin aa­mi­ai­sel­la. Va­rau­du pit­kiin sil­mäyk­siin, jos ti­laat cap­puc­ci­non il­ta­päi­väl­lä.   Joen var­rel­la Eno­te­ca Fa­lor­nis­sa voi mais­tel­la noin sa­taa eri­lais­ta vii­niä. Eu­ron po­le­teil­la voi os­taa mais­te­lu­an­nok­sia ja tes­ta­ta eri vuo­si­ker­to­ja.

TOS­CA­NAN VII­NI­TI­LAT

Ita­li­as­sa val­mis­te­taan ja nau­ti­taan pe­rin­tei­ses­ti pal­jon vii­niä, mut­ta ita­li­a­lai­nen vii­nin­vien­ti on var­sin nuor­ta. Rans­ka­lai­set vii­nit le­vi­si­vät maa­il­man tie­toi­suu­teen jo siir­to­maa­val­lan ai­ka­na, jon­ka vuok­si ne ovat ylei­ses­ti ar­vos­te­tum­pia. Ita­li­an kuu­ma il­mas­to tuot­taa li­säk­si omat on­gel­man­sa val­ko­vii­nin val­mis­tuk­ses­sa. Tos­ca­na­lai­set val­ko­vii­nit ovat kui­ten­kin raik­kai­ta ja ke­vyi­tä, ja pu­na­vii­nit­kään ei­vät ole ko­vin tam­mi­sia.

Suo­mes­sa hy­vin tun­net­tu tos­ca­na­lai­nen vii­ni on pu­no­tus­sa ko­ri­pul­los­sa ole­va Ruf­fi­non Chi­an­ti-pu­na­vii­ni, joka on ol­lut jo 31 vuot­ta Al­kon va­li­koi­mas­sa. Ruf­fi­non Ri­ser­va Du­ca­le Chi­an­ti Clas­si­co on Yh­dys­val­to­jen mark­ki­noil­la tun­ne­tuin ita­li­a­lai­nen vii­ni. Sitä on val­mis­tet­tu jo vuo­des­ta 1927. Ame­ri­kan kiel­to­lain ai­kaan se oli ai­noa vii­ni, jota sai os­taa ap­tee­kis­ta ter­veys­vai­ku­tus­ten­sa vuok­si.

Veh­re­ät vii­ni- ja olii­vi­puu­vil­jel­mät reu­nus­ta­vat Tos­ca­nan kuk­ku­loil­la kie­mur­te­le­via tei­tä. Mat­kan­jär­jes­tä­jil­tä voi tie­dus­tel­la val­mii­ta pa­ket­ti­mat­ko­ja vii­ni­a­lu­eil­le.

Ruffinon Poggio Casciano -viinitilalle pääsee tilakierrokselle ja tastingiin sopimuksen mukaan. Ruffinon Brand Ambassador Edoardo Torna ”varastaa” eli antaa pipetillä maistiaisia suoraan viinitynnyristä.

Ruffinon Poggio Casciano -viinitilalle pääsee tilakierrokselle ja tastingiin sopimuksen mukaan. Ruffinon Brand Ambassador Edoardo Torna ”varastaa” eli antaa pipetillä maistiaisia suoraan viinitynnyristä.

Oma­toi­mi­mat­kai­li­jan kan­nat­taa tu­tus­tua dis­co­ver­tus­ca­ny.com-si­vus­toon tai suo­men­kie­li­seen vii­ni­maa.fi-si­vus­toon. Mie­len­kiin­toi­nen vaih­to­eh­to on myös yh­dis­tää kau­pun­ki­lo­maan vie­rai­lu vii­ni­ti­lal­la. Kai­kil­la ti­loil­la ei vält­tä­mät­tä pu­hu­ta kuin ita­li­aa. Jos ti­lan net­ti­si­vut ovat eng­lan­nik­si, yleen­sä siel­tä löy­tyy myös kie­li­tai­toi­nen hen­ki­lö.   Jos ita­li­a­lai­nen ajo­tyy­li ei hir­vi­tä, hel­poin­ta on vuok­ra­ta au­to ja kier­rel­lä pit­to­res­ke­ja pik­ku­ky­liä maa­seu­dul­la.

Lä­hes jo­kai­ses­ta ky­läs­tä löy­tyy vii­ni­kaup­pa, li­ha­kaup­pa ja jää­te­lö­baa­ri, ge­la­te­ria. Tiet ovat kie­mur­te­le­vaa ser­pen­tii­niä, jo­ten mat­ka­pa­hoin­voin­nis­ta kär­si­väl­le Tos­ca­nan maa­seu­tu­kier­ros ei sovi. Ita­li­a­lai­set kier­tä­vät vii­ni­ti­lo­ja ves­poil­la.

Ruffinon edustustilalta Gretolesta avautuvat huimat näkymät laaksoon.

Ruffinon edustustilalta Gretolesta avautuvat huimat näkymät laaksoon.

Ka­la­ra­vin­to­la Tos­ca­nan maa­seu­dul­la on har­vi­nai­suus. Ris­to­ran­te La Gal­le­ria si­jait­see hie­man syr­jäs­sä, par­haat päi­vän­sä näh­nees­sä os­tos­kes­kuk­ses­sa. Tän­ne ei tu­ris­ti va­hin­gos­sa ek­sy. Ita­li­a­lai­seen ta­paan pöy­tään tuo­daan mon­ta an­nos­ta, jot­ka jaam­me seu­ru­een kes­ken. Mais­tam­me en­sim­mäi­sek­si mus­te­ka­la­keit­toa. Sitä seu­raa­vat si­ni­sim­pu­kat ja ton­ni­ka­la­tar­tar. Tar­joi­li­jam­me, sym­paat­ti­nen ita­li­a­lais­rou­va, esit­te­lee ruo­at ita­li­ak­si. Pap­pa al po­mo­do­ro on lei­pä­puu­roa, joka teh­dään to­maa­tis­ta, val­ko­si­pu­lis­ta ja lei­väs­tä, yleen­sä il­man ka­laa.

Ris­to­ran­te La Gal­le­ria, Gal­le­ria Ca­va­lie­ri Or­di­ne Vit­to­rio Ve­ne­to 20, Pog­gi­bon­si (Sie­na). Na­vi­gaat­to­riin osoi­te Via del Com­mer­cio 31.

Viinirypäleet, joista tehdään viiniä, ovat pieniä ja erittäin makeita.

Viinirypäleet, joista tehdään viiniä, ovat pieniä ja erittäin makeita.

MA­KU­MAT­KAL­LE MI­LA­NOON

Mi­la­no on muo­din mek­ka, mut­ta sin­ne voi läh­teä myös ruo­ka­mat­kal­le. Kau­pun­ki on täyn­nä upei­ta ra­vin­to­loi­ta piz­ze­ri­as­ta kol­men Mic­he­lin-täh­den paik­koi­hin.

Ris­to­ran­te Ber­ton on vii­mei­sen pääl­le hi­ot­tu ais­ti­nau­tin­to, si­sus­tus­ta, pal­ve­lua ja ruo­kaa myö­ten. Huip­pu­kok­ki And­rea Ber­to­nin uu­des­sa ra­vin­to­las­sa on mah­dol­li­suus ruo­kail­la myös keit­ti­ös­sä tai yk­si­tyi­ses­sä ka­bi­ne­tis­sa. Yh­dek­sän ruo­ka­la­jin mais­te­lu­me­nu mak­saa 120 eu­roa. Ra­vin­to­la si­jait­see ylel­li­ses­sä ja fu­tu­ris­ti­ses­sa Por­ta Nuo­va Va­re­si­nen vas­ta­val­mis­tu­nees­sa kau­pun­gi­no­sas­sa, jos­sa on myös Al­var Aal­lon au­kio. Alue on eh­dot­to­mas­ti tu­tus­tu­mi­sen ar­voi­nen.   Nau­tim­me ate­ri­an myös vaa­ti­mat­to­mam­mas­sa kul­ma­kup­pi­las­sa Os­te­ria del Gam­be­ro Ros­sos­sa, joka on ko­di­kas ja me­lui­sa ita­li­a­lai­seen tyy­liin. Il­ta ku­lui seu­ra­tes­sa ita­li­a­lais­ta elä­mää ja naut­ties­sa her­kul­lis­ta pas­taa.

Ristorante Bertonin ruoka-annokset ovat taideteoksia. Kuvassa sahramilla maustettuja riisilastuja sekä peruna- ja parmesaanilastuja.

Ristorante Bertonin ruoka-annokset ovat taideteoksia. Kuvassa sahramilla maustettuja riisilastuja sekä peruna- ja parmesaanilastuja.

ITA­LI­AN SA­LAI­NEN HEL­MI SAN PEL­LEG­RI­NO

Rei­lun tun­nin ajo­mat­kan pääs­sä Mi­la­nos­ta si­jait­see vuor­ten ym­pä­röi­mä San Pel­leg­ri­non pik­ku­ky­lä. Se tun­ne­taan maa­il­mal­la laa­duk­kaas­ta pul­lo­ve­des­tä. Ny­ky­ään Nestlén omis­ta­ma juo­ma­teh­das on­kin alu­een tär­kein työl­lis­tä­jä. Mo­der­ni teh­das nö­köt­tää laak­sos­sa vuor­ten juu­rel­la, ei­kä sin­ne ole pää­syä ul­ko­puo­li­sil­la.

San Pel­leg­ri­non vie­hä­tys on pai­kan his­to­ri­as­sa.   Yli sata vuot­ta sit­ten jouk­ko va­rak­kai­ta ita­li­a­lai­sia lii­ke­mie­hiä pe­rus­ti täy­del­li­sen va­paa­a­jan­pai­kan yli­mys­töl­le, jos­sa he voi­si­vat hoi­taa ter­veyt­tään. Ai­kan­sa suu­rim­piin ja ylel­li­sim­piin ho­tel­lei­hin kuu­lu­nut Grand Ho­tel San Pel­leg­ri­no on seis­syt tyh­jil­lään ne­li­sen­kym­men­tä vuot­ta. On help­po ku­vi­tel­la mil­lais­ta siel­lä on ol­lut ho­tel­lin lois­ton päi­vi­nä vuo­des­ta 1904 en­sim­mäi­seen maa­il­man­so­taan, kun rik­kaat ja yl­häi­set ym­pä­ri Eu­roop­paa ovat viet­tä­neet siel­lä ai­kaan­sa.

CA­SI­NO KUIN BOND-ELO­KU­VIS­TA

Joen toi­sel­la puo­lel­la, vas­ta­pää­tä ho­tel­lia on kun­nos­tet­tu ju­gend­tyy­li­nen Ca­si­no, jon­ka si­sään­käyn­tiä ko­ris­ta­vat skor­pi­o­nin­mal­li­set va­lai­si­met. Sen esi­ku­va­na oli Mon­te Car­lon le­gen­daa­ri­nen ka­si­no. Paik­ka ra­ken­net­tiin, jot­ta ho­tel­lin vie­rail­la oli­si jo­tain te­ke­mis­tä hoi­ta­es­saan ter­veyt­tä kyl­py­läs­sä. To­sin uh­ka­pe­lit sal­lit­tiin vain vuo­si­na 1907–12, kos­ka pai­kas­ta tuli lii­an suo­sit­tu. Ca­si­nol­la oli huo­ne, jon­ne saat­toi ve­täy­tyä it­ke­mään tap­pi­on kyy­ne­liä. Ra­ken­nus on res­tau­roi­tu ja sin­ne jär­jes­te­tään ti­lauk­ses­ta opas­tet­tu­ja kier­rok­sia, joil­la voi ais­tia men­neen maa­il­man lois­ton. Ho­tel­lin­kin kor­jaa­mi­seen on löy­ty­nyt ra­hoi­tus ja toi­vot­ta­vas­ti se avau­tuu lä­hi­vuo­si­na ylei­söl­le.

UNEL­MIEN KYL­PY­LÄ

Ca­si­non vie­res­sä si­jait­see täy­sin uu­sit­tu van­ha kyl­py­lä­ra­ken­nus ja sen uu­di­so­sa. Ele­gant­ti QC Ter­me -kyl­py­lä on tar­koi­tet­tu vain ai­kui­sil­le.   Kyl­py­läs­tä löy­tyy eri­lai­sia al­tai­ta ja ve­si­hoi­to­ja kol­mes­sa ker­rok­ses­sa. Ym­pä­ri vuo­den au­ki ole­vil­ta ul­ko­al­tail­ta voi ihail­la ym­pä­röi­viä vuo­ria. Van­hal­la puo­lel­la on muun mu­as­sa hä­mä­räs­ti va­lais­tu hil­jen­ty­mis­huo­ne, jos­sa tak­ka­tu­li pa­laa ja asi­ak­kaat le­päi­le­vät lam­paan­tal­joil­la pääl­lys­te­tyil­lä le­po­tuo­leil­la. Kaik­ki­al­la lei­juu huo­ne­tuok­su­jen ja ylel­lis­ten saip­puo­i­den tuok­su. Kun näl­kä is­kee, voi pu­kea yl­leen pak­sun, peh­me­än kyl­py­ta­kin ja tos­sut ja siir­tyä fres­koil­la ko­ris­tel­tuun ruo­ka­sa­liin, jos­sa tar­joil­laan bruns­sia ja il­ta­pa­laa.

QC Terme -kylpylässä voi kylpeä maailmankuulussa terveysvaikutteisessa San Pellegrinon vedessä. Ulkoaltaat ovat auki ympäri vuoden, sisäänpääsy 40 e

QC Terme -kylpylässä voi kylpeä maailmankuulussa terveysvaikutteisessa San Pellegrinon vedessä. Ulkoaltaat ovat auki ympäri vuoden, sisäänpääsy 40 e

Jo­tain men­nees­tä maa­il­mas­ta ja pa­heel­li­suu­des­ta on sen­tään jäl­jel­lä. Ylel­li­ses­sä kyl­py­läs­sä va­lo­ku­vaa­mi­nen ei ole sal­lit­tua, sil­lä se on ra­kas­tu­nei­den pa­rien suo­si­os­sa. Kyl­py­lä ha­lu­aa taa­ta asi­ak­kai­den­sa yk­si­tyi­syy­den ja pi­tää seu­ra­pii­rien suh­de­ku­vi­ot pois­sa juo­ru­leh­tien pals­toil­ta.   Kyl­py­lä­mat­kan voi yh­dis­tää esi­mer­kik­si las­ket­te­lu­reis­suun Ita­li­an Al­peil­le. Len­nä Mi­la­noon, vuok­raa au­to tai mat­kus­ta ju­nal­la Ber­ga­moon ja siel­tä 25 ki­lo­met­rin pää­hän lin­jaa­u­tol­la San Pel­leg­ri­noon. Kyl­py­läs­sä ei ole ma­joi­tus­ta, mut­ta ky­läs­sä on muu­ta­ma pie­ni ho­tel­li. Al­peil­le on ly­hyt mat­ka esi­mer­kik­si Fop­po­loon tai Ma­don­na di Cam­pig­li­oon.

Tie­toa San Pel­leg­ri­nos­ta:

● San Pel­leg­ri­no Ter­me

● Tu­ris­mo San Pel­leg­ri­no Ter­me 

HY­VIÄ RA­VIN­TO­LOI­TA MI­LA­NOS­SA:

HIN­TA­VAT:

• Ris­to­ran­te Ber­ton, Vi­a­le del­la Li­be­ra­zi­o­ne 13

• Ris­to­ran­te D’O, te­le­vi­si­os­ta tu­tun keit­ti­ö­mes­ta­ri Da­vid Ol­da­nin suo­sit­tu ra­vin­to­la Mi­la­non ul­ko­puo­lel­la. Via Ma­gen­ta 18, San Piet­ro all’Ol­mo, Cor­na­re­do

• Car­lo e Ca­mil­la in Seg­he­ria, us­ko­ma­ton mil­jöö van­has­sa teh­das­ra­ken­nuk­ses­sa, eri­koi­sia drink­ke­jä, Seg­he­ria, Via Giu­sep­pe Meda 24

• Al Pont de Ferr, yh­den Mic­he­li­nin täh­den gour­met­ra­vin­to­la Na­vig­lin alu­eel­la, Ripa di Por­ta Ti­ci­ne­se 55, Na­vig­lio Gran­de

• Ris­to­ran­te Gi­a­co­mo Aren­ga­rio, upe­at nä­ky­mät Duo­mol­le. Via Gug­liel­mo Mar­co­ni 1

EDUL­LI­SEM­MAT:

• I Ca­pa­tos­ta, hyvä piz­za­paik­ka Na­vig­lin alu­eel­la. Al­zaia Na­vig­lio Gran­de 56

• Cu­ci­na Fu­set­ti, ren­nos­ti 50-lu­vun hen­keen si­sus­tet­tu pie­ni pas­ta­paik­ka Na­vig­lis­sa. Via Ma­rio Fu­set­ti 1

• Zio Pes­ce, hyvä ka­la­ra­vin­to­la, Via Cic­co Si­mo­net­ta 8

• Os­te­ria del Gam­be­ro Ros­so, Ris­to­ran­te Piz­ze­ria, Vi­a­le Pa­su­bio 6

TIE­SIT­KÖ ET­TÄ:

● Vii­ni­köyn­nök­set al­ka­vat tuot­taa sa­toa noin 3-vuo­ti­ai­na. Vas­ta 10-vuo­ti­aa­na ne al­ka­vat tuot­ta­vaa mää­rää ja laa­tua. Par­haim­mil­laan köyn­nök­set ovat 15–20-vuo­ti­ai­na, ja ne uu­si­taan yleen­sä 25 vuo­den jäl­keen.

● Tos­ca­nan mat­kai­lun huip­pu­se­son­ki on tou­ko–hei­nä­kuus­sa. Elo­kuus­sa ita­li­a­lai­set it­se lo­mai­le­vat ran­ta­kau­pun­geis­sa tai vuo­ris­tos­sa.

● Juna on au­toa no­pe­am­pi vaih­to­eh­to Ita­li­as­sa. Moot­to­ri­tei­tä lu­kuun ot­ta­mat­ta tiet ovat pie­niä ja kie­mu­rai­sia. Ju­nis­sa on jous­ta­va hin­noit­te­lu. Li­put kan­nat­taa va­ra­ta heti, kun ne tu­le­vat myyn­tiin noin 5 kuu­kaut­ta en­nen mat­kaa. Li­put ovat sil­loin edul­li­sem­pia. Lip­pu­ja ei voi os­taa ju­nas­ta.Tre­ni­ta­li­an net­ti­si­vuil­le

Lue Myös

4 + 2 vinkkiä Lontoon sisus­tus­kaup­poihin

Upea auringon valtakunta Peru – nämä paikat sinun on nähtävä!

Matkavinkki: Valkoisen kullan Meissen

4 + 2 vinkkiä Lontoon sisus­tus­kaup­poihin

Upea auringon valtakunta Peru – nämä paikat sinun on nähtävä!

Matkavinkki: Valkoisen kullan Meissen

Talvilomailijan huippukohteet - Kilpisjärvi ja Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Kolin kansallispuisto on koettava - täydellinen talvilomakohde

5 x eloisa Amsterdam

Talvilomailijan huippukohteet - Kilpisjärvi ja Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Valoja, värejä ja tarinoita

Näin onnistut pintaremontissa - 6 vinkkiä

Talvilomailijan huippukohteet - Kilpisjärvi ja Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Valoja, värejä ja tarinoita

Näin onnistut pintaremontissa - 6 vinkkiä

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

Talvi puhkeaa kukkaan: tee itse jouluiset kukka-asetelmat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

Talvi puhkeaa kukkaan: tee itse jouluiset kukka-asetelmat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.