Mia Lundberg kuva Martti Järvi video Milla Kuusinen ja Mari Lahti
Mustikka, kurkuma ja sipulinkuoret osoittautuivat tehokkaiksi väriaineiksi. Kuvan munat värjättiin niin, että munat keitettiin kypsiksi, jonka jälkeen ne laitettiin värjäytymäään kapeaan lasiin, jossa oli itse keitetty värjäävä aine. Tilkka etikkaa ja suolaa auttavat värin kiinnittymisessä.
Punakaalilla saat sinisen sävyn, kurkumalla keltaisen, sipulinkuorilla oranssin ja punajuurella pinkin sävyn. Punakaali ja sooda yhdessä saivat aikaan turkoosin värin. Voit kokeilla väriäineeksi myös sahramia, mustikkaa, kahvia ja teetä!
Värjäämiseen tarvitset:
Keitettyjä ja jäähtyneitä munia
Ripaus suolaa
Loraus etikkaa
Värjäävää ainetta
Värjää pääsiäismunat näin:
Keitä väriainetta vedessä, johon on lisätty hyppysellinen suolaa, noin 2-10 minuuttia. Huomaat, kun väriaine on liuennut liemeen. Siivilöi liemi ja anna jäähtyä.
Lisää liemeen loraus etikkaa ja laske lusikalla keitetyt munat väriliemeen. Anna värin vaikuttaa muutama tunti riippuen halutun sävyn syvyydestä.
Katso ohjevideo
täältä!LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2