Koti ja keittiö 10/2008
4 annosta
300 - 400 g (noin 1 l) esim. tuoreita mustatorvisieniä
1 - 2 sipulia
3 rkl voita tai öljyä
3 rkl vehnäjauhoja
8 dl kana- tai kasvislientä
noin 1 rkl tuoretta rakuunaa
tai 1 tl kuivattua
2 - 3 rkl tuoretta silputtua persiljaa
rouhittua mustapippuria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
(suolaa)
2 - 3 rkl sherryä tai madeiraa
1. Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Kiehauta sieniä kattilassa omassa liemessään, kunnes neste on haihtunut.
3. Lisää kattilaan rasva ja kuullota siinä hienonnettu sipuli. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja lisää kana- tai kasvisliemi koko ajan se koittaen. Lisää myös yrtit ja pippuri. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
4. Lisää tuorejuusto ja kerma ja kuumenna niin, että juusto sulaa joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Mausta lopuksi sherryllä tai madeiralla, mutta älä keitä enää.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2