Koti ja keittiö 10/09KUVA SANNA PEURAKOSKI
6 - 8 annosta
2 isoa perunaa, esim. Rosamunda
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
800 g paistijauhelihaa
1 dl lihalientä
1 tl kanelia
1/2 tl chilijauhetta
2 laakerinlehteä
1 prk (400 g) kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
tuoretta persiljaa
2 munakoisoa
Valkokastike:
75 g voita
1 1/4 vehnäjauhoja
6 dl maitoa
2 munaa
1. Pese perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja hienonna sipulit. Paista niitä muutama minuutti öljyssä paistinpannulla. Lisää jauheliha ja jatka paistamista, kunnes jauheliha ruskistuu.
2. Lisää pannulle lihaliemi, mausteet ja tomaatit. Anna hautua kannen alla 30 minuuttia. Hienonna persilja ja lisää se jauhelihaseokseen.
3. Viipaloi munakoisot ja paista niitä oliiviöljyssä pannulla muutama minuutti. Nosta valumaan talouspaperille.
4. Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja paista niitä muutama minuutti koko ajan käännellen. Varo etteivät jauhot saa väriä. Kaada suurukseen maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen porista
muutaman minuutin ajan tai kunnes se paksuuntuu. Riko munat kulhoon. Vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki ja lisää kastikkeeseen.
5. Kaada jauhelihaseos uunivuokaan. Asettele päälle munakoisoviipaleet. Kuori ja viipaloi perunat. Laita ne munakoisojen päälle. Lusikoi valkokastike vuokaan.
6. Paista vuokaa 175-asteisen uunin alatasolla 30 - 40 minuuttia tai kunnes vuoan pinta ruskistuu.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2