SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 4/2013
3 keskikokoista pizzaa
Pizzapohja:
1 ½ dl vettä
15 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
n. 3 dl durumvehnäjauhoja
Täyte:
4 rkl valkosipulilla maustettua oliiviöljyä
100 g pepperoni-makkaraa
1 pkt (125 g) mozzarellaa
300 g keitettyä vihreää parsaa
3 dl raastettua parmesaania
3 kananmunaa
(sormisuolaa)
rouhittua mustapippuria
n. 3 dl rucolanlehtiä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta 3 keskikokoista pizzapohjaa.
2. Pirskottele maustettu öljy pizzapohjille. Lado päälle pepperonit, pieneksi kuutioitu mozzarella ja halkaistut parsat. Ripottele päälle parmesaania. Riko päällimmäiseksi munat. Voit halutessasi kääntää taikinan reunoja hieman ylöspäin, jotta kananmunat eivät valu pellille.
3. Paista pizzat 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi, noin 5 minuuttia Mausta valmiit pizzat sormisuolalla ja pippurirouheella. Viimeistele rucolalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2