Koti ja laki- palstalla asiantuntijamme vastaavat lukijoiden kysymyksiin.
Asiantuntija vastaa:
Kuntotarkastus toteutetaan yleensä pintapuolisesti, aistinvaraisesti ja rakenteita rikkomatta. Kohteesta käydään läpi rakenteet, tilat ja rakennusosat. Kuntotarkastus tehdään nykyisin lähes jokaiseen välittämäämme kiinteistöön. Ostotarjousta vastaanottaessamme välittäjä käy ostajan kanssa läpi kuntotarkastusasian. Kuntotarkastuksen tarkoituksena on tuottaa puolueetonta tietoa kohteen rakennusteknisestä kunnosta. Tarkastuksesta annetaan molemmille osapuolille kirjallinen raportti värivalokuvineen. Kuntotarkastusraportti on erinomainen työväline myös peruskorjauksen suunnittelussa.
Kuntokartoituksessa selvitetään jonkin yksittäisen vaurion tai ongelman olemassaolo ja laajuus. Kuntokartoitus tehdään yleensä aistinvaraisesti. Tyypillisiä kuntokartoituksia ovat esimerkiksi kosteus- ja asbestikartoitukset.
Mikäli ostajalla ei ole yhtään rakennusteknistä tuntemusta, niin pidän lähtökohtana sitä, että vapaa-ajan kiinteistöilläkin suoritetaan kuntotarkastus. 50-luvun rakennuksessa saattaa olla riskikohtia tai -tekijöitä, joita ei ole huomioitu normaalissa katselmuksessa. Kuntotarkastuksessa saa vinkkejä yleisestä kiinteistön hoidosta ja siitä, mitä huoltotoimenpiteitä kannattaa suorittaa tulevien vahinkojen estämiseksi.
Pirta Sainio, yrittäjä, LKV, Kiinteistömaailma Riihimäki
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2